avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Fratele meu este magaziner (gestionar) la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Fratele meu este magaziner (gestionar) la o firma. ...

Buna ziua!
Fratele meu este magaziner (gestionar) la o firma.
Pentru ca acesta a avut un accident la o mana, in timpul serviciului,( dar nu l-a declarat accident de munca), si si-a luat o saptamana de medical seful lui , care este si patronul vrea ca el sa-si dea demisia.
Fratele i-a spus ca sub nici o forma nu-si da demisia. De la 1 octombrie i-a luat accesul la email-ul de serviciu, la sistemul de gestiune, si a facut doar munca de teren, inmachetare colete, pregatire marfa.
Luna aceasta nu i-a virat nici salariul.
Ieri fratele a scris la ITM.
Seful lui a sunat pe unul dintre colegi si le-a spus sa iasa toti in curtea firmei unde au stat in picioare , in soare, de la 12 pana la 17, cand s-a terminat programul.
Astazi cand a ajuns la serviciu, unul dintre colegi i-a comunicat ca nu are acces in hala unde isi desfasura activitatea de teren, DAR, fratele meu era singurul gestionar acolo, ori el nu poate monitoriza ce produse intra si ies.
De asemenea mentionez ca, nu are o fisa a postului, nu i s-a facut niciodata un inventar de predare, etc.
Ce poate face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ayda9988 , utilizator 09:39, 25 Octombrie 2022
Sa astepte terminarea controlului de la ITM si in in functie de raspuns, va decide.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
'' Seful lui a sunat pe unul dintre colegi si le-a spus sa iasa toti in curtea firmei unde au stat in picioare , in soare, de la 12 pana la 17, cand s-a terminat programul.''....vreti sa spuneti ca toti au stat ca sclavii in curte fara sa spuna nimic????
isi merita soarta.....
Da da. Mai mult decat atat, unul dintre colegi, s-a gandit sa il si ameninte ca in situatia in care el are de pierdut, nu o sa-i fie bine( fratelui). Ca pana sa vina el,in firma ei faceau de toate, fara fise de post, fara sa li se ceara analize medicale, fara sa li se ceara cazier, fara sa existe un regulament exact,etc iar acum s-a gasit fratele meu cu pretentii.
Ideea este ca fratele ale email-uri de la patron in care acesta il ameninta ca il da afara si il jigneste( in 16 din 18 mail-uri din aceiasi zi ameninta). Asta e teroare.
De ce nu au sesizat ITM-ul ? Credeti ca obtineti altceva daca scrieti ce a facut fratele dvs la acea societate ?
Asta inseamna nerespectarea legii prin nedeclararea accidentului. Legea nu te mai apara. Asteptati terminarea controlului ITM si apoi veti vedea...

editat text
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acuzatie sustragere bani AlynutzaD AlynutzaD am fost angajata la o societate unde am fost acuzata ca am sustras 1000 lei, am fost obligata sa imi semnez demisia.Am facut sesizare la itm, astept ... (vezi toată discuția)
Concedierea fortata alinnicolae alinnicolae Salutare tuturor, Problema mea a inceput cu un concediu medical timp in care patronul societatii unde lucrez m-a sunat si m-a amenintat ca daca nu ma intorc ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu bucluc veronica-t veronica-t Buna ziua ! Acum m-am intors de la serviciu unde am fost sa duc medicalul . De azi am vrut sa merg la munca dar tot nu au de lucru pentru mine. Colega mea ... (vezi toată discuția)