avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi circulatie din afara tarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi circulatie din afara tarii

Amenzi circulatie din afara tari!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare: exista vreo solutie la urmatoarea problema:
Fratele meu vinde masina care se afla pe numele mamei, dar nu face nici un fel de act el in schimb da toate actele masini plus copie dupa buletinul mame( cica a mers pe incredere) Masina a fost vandut in 5 iulie 2022 iar in 20 octombrie mamei ii vin 42 de amenzi din afara tari ???? individul cu pricina nu vrea sa vina sa faca un contract sau cel putin sa declare ca el a condus masina!
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
angelica36, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:46, 24 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele îl poate chema în instanta civila ca sa se facă actul de vânzare - cumpărare .
Din păcate, ar trebui sa conteste amenzile din străinătate dar este mult prea complicat si costisitor asa ceva.
În plus, ar trebui sa dovedească în instanță.

Sa aibă grija dacă sunt amenzi din Germania sau Austria ca sa nu ajungă la închisoare dacă întra în aceste state.
Și cu Ungaria exista probleme.

Sa fie foarte atent din ce state sunt amenzile.

Sa încerce sa mearga si la politie sa vada dacă l-ar putea ajuta desi slabe șanse...

Nici eu nu am în portofoliul meu astfel de cazuri ca sa va spun ce ar ieși dacă avocatul ar face demersuri la politie.
Nu vrea nimeni sa plătească pentru asa ceva si firma mea de avocat nu lucrează gratis.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Fratele îl poate chema în instanta civila ca sa se facă actul de vânzare - cumpărare .
Din păcate, ar trebui sa conteste amenzile din străinătate dar este mult prea complicat si costisitor asa ceva.
În plus, ar trebui sa dovedească în instanță.

Sa aibă grija dacă sunt amenzi din Germania sau Austria ca sa nu ajungă la închisoare dacă întra în aceste state.
Și cu Ungaria exista probleme.

Sa fie foarte atent din ce state sunt amenzile.

Sa încerce sa mearga si la politie sa vada dacă l-ar putea ajuta desi slabe șanse...

Nici eu nu am în portofoliul meu astfel de cazuri ca sa va spun ce ar ieși dacă avocatul ar face demersuri la politie.
Nu vrea nimeni sa plătească pentru asa ceva si firma mea de avocat nu lucrează gratis.

Scris din București 2022

Amenzile sunt toate pe Italia! Mama e cu semiparalizie , dar tot trebuie sa dovedesti cine a fost la volan ?! Va multumesc mult pt raspuns!
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
angelica36, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În Italia amenzile se prescriu destul de ușor.
Se dau și niște grațierii din când în când.

Nu știu ce probe au polițiștii și dacă au capturi de imagine sau au luat doar nr mașinii.

Ar trebui contestate amenzile în termen legal și chemat in instanta cumpărătorul.
Legal vorbind...

Insa, pentru Italia vedeți cum va descurcați acolo.
Mai grav este în Germania sau Austria.
Oamenii ajung la închisoare...

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda vinieta austria! ionelnelus ionelnelus Bună ziua! Am tranzitat Austria din Germania în data de 4 iunie 2017 venind în România la o înmormântare. Am cumpărat vinieta pe data de 4 iunie cu ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Danyela24 Danyela24 Buna ziua! Sunt Cornelia Daniela Pascu si am o problema legata de o masina inregistrata pe numele meu in Germani:eu nu am permis de conducere si nu am condus ... (vezi toată discuția)
Marfa confiscata granita ungaria Adrian_Hogea Adrian_Hogea Acum cateva zile am fost in italia si am cumparat 4 motoare de barca, initial am vrut sa cumpar 2 dar am gasit 4 bune asa ca le-am cumparat pe toate, problema ... (vezi toată discuția)