avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineata! Am nevoie de ajutorul vostru in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineata! Am nevoie de ajutorul vostru in privinta unui ...

Buna dimineata! Am nevoie de ajutorul vostru in privinta unui caz. Sot si sotie, au un copil minor, nu se mai inteleg sotii, sotul ii face evacuare pe ascuns sotiei, sotia afla ca toate bunurile sotului sunt trecute pe sora lui, sotia fiind nevoita la aflarea vestii pleaca de acasa, ea isi gaseste chirie, munceste cu carte de munca, el lucreaza ocazional fara carte de munca respectiv un venit ocazional, divorteaza in fata judecatorului, tutela copilului cui ii va fi incredintata ? Avand in vedere ca tatal nu se ocupa de copil, nu-i cumpara nimic, nu-l scoate din casa, nu merge cu el la medic, si copilul este atasat mult mai mult de mama, se ocupa in cresterea lui oferindu-i toate conditiile si tot ce are nevoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
Marius198828, utilizator
Buna ziua,
"Tutela" este stabilita prin efectul legii (nu de judecator) pentru ambii parinti.
In caz de divort judecatorul se pronunta pe exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului.
Aceasta se poate stabili de catre instanta, de regula, in comun pentru ambii parinti. In cazuri exceptionale, si pentru motive temeinice, (ce tin de siguranta minorului, a sanatatii acestuia, dezvoltarea lui psihica si fizica) judecatorul stabileste exercitarea autoritatii parintesti exclusiv pentru un singur parinte.
De asemeni, tot ca accesoriu, obligatoriu, al divortului, judecatorul va stabili si domiciliul minorului la unul dintre parinti precum si obligarea celuilalt parinte la plata unei pensii de intretinere pentru minor.
Toate acestea judecatorul le stabileste prin analizarea intregii situatii de fapt, prin administrarea probelor si tinand cont de interesul superior al minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora soției a fost ucisă de tatăl copiilor ei, care acum este în închisoare. putem adopta unul dintre nepoți? Parus Parus Buna seara. Cu o problema va deranjez...sora sotiei, casatorita si cu doi copii minori, a fost omorata de sotul ei, acesta aflandu se in puscarie, dar inca nu ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)