avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, Sunt in proces partaj , fac dovada cu inscrisuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, Sunt in proces partaj , fac dovada cu inscrisuri ca am ...

Buna,
Sunt in proces partaj , fac dovada cu inscrisuri ca am avut venituri mai mari si am avut ajutor financiat din partea unei matuse la renovarea casei disputate in acest proces.
Divortati in2017, eu m am mutat cu chirie in 2019 si fostul sot a ramas in imobil.
Cere atribuirea imobilului .IL POATE OBTINE, DOAR PE MOTIV CA AM.PLECAT DIN IMOBIL,PENTRU CA NU SE PUTEA CONVETUI??

Mi a interzis sa mai intru in imobil , a schimbar cheile ,este violent verbal si nu numai.

Ce sanse sunt sa i fie atribuit imobilul lui , in conditiile in care la casatorie eu aveam imobil si l am achitat INTEGRAL ULTERIOR FAR din salarii de 2..3 mai.mari decat ale lui si cu ajutor financiar si material de lA o matusa ;matusa s a mutat cu noi ,vanzand imobilul ei ,aducand cval acestui imobil in casa noastra pentru renovari.

Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Evancgelia , utilizator 14:13, 22 Octombrie 2022
Buna ziua,

Nu prezinta relevanta ca ati parasit imobilul. Ce intereseaza este: cand a fost dobandit imobilul? inainte de casatorie/ in timpul casatoriei? de cine? cine a contribuit la achitarea pretului pentru apartament?

Potrivit prevederilor legale bunurile dobandite in timpul casatoriei se considera a fi bunuri comune pana la proba contrara. Astfel, daca unul dintre soti dovedeste ca a avut o contributie mai mare la achizitionarea imobilului acesta va dobandi o cota mai mare din apartament.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentie la divort!?! cameleon cameleon Inainte de casatorie am achizionat un apartament(jumate avans,jumate credit ipotecar in urma caruia platesc o rata).Dupa 2 ani de casatorie,lucrurile s-au ... (vezi toată discuția)
Divort timoftecata timoftecata puteti sa/mi spuneti va rog in caz de partaj un bun aflat pe numele amindorura, dar care a fost construit cu banii unui apartament dobindit inainte de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)