avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto.

Buna seara. Doresc achiziționarea unui autoturism in România.Autoturismul este înmatriculat, dar eu vreau sa îl cumpăr pentru revânzare in Italia. Nu știu cum sa fac sa îmi fie mai ușor , pentru ca din ceea ce am citit , CIV-îl este reținut la radiere, eu mașina vreau sa o iau direct radiată, face proprietarul de drept radierea după care mi-o vinde cu contract de vânzare cumpărare , ulterior mașina o iau pe platforma și o Transport pana in Italia. Problema va fi aici, aici o voi revinde imediat, dar neînmatriculată, noul proprietar își va face singur înmatricularea, dar va avea nevoie și de CIV ce se va retine in Ro, ma puteți îndruma cum se poate face? Autoturismul l-as înscrie pe numele meu in RO însă durează ceva zile și eu pot sta foarte puțin in țara!


Mulțumesc frumos !
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2022
Alex20222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alex20222 , utilizator 12:38, 23 Octombrie 2022
Incheiati cu proprietarul procura pentru vanzare si astfel ramaneti in posesia tuturor documentelor vehiculului
Puteți detalia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism/contract comodat bobby27 bobby27 Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe ... (vezi toată discuția)