avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa impreuna necăsătoriți pe terenul unuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa impreuna necăsătoriți pe terenul unuia

Buna, suntem necăsătoriți și vrem sa construim impreuna o casa pe terenul prietenului meu(pe numele lui, obținut prin donație de la părinți). Casa vrem sa fie 50/50 a amândurora. Exista o posibilitate legală de a face acest lucru, terenul rămânând in întregime a lui? Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
An123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:21, 24 Octombrie 2022
Buna ziua, da. Nu are importanta ca terenul este al unuia dintre proprietari, titlul de proprietate aferent constructiei este diferit si poate fi pe numele ambilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate aev aev Buna ziua, Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului? Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pentru casa in constructie fandE fandE Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri in ceea ce priveste dobandirea actului de proprietate pentru casa pe care o avem acum in ... (vezi toată discuția)
Edificare casa in coproprietate cu prietena ovissx ovissx buna ziua.vreau sa imi construiesc o casa impreuna cu prietena mea(nu suntem casatoriti) .se poate face vreun act in care ambii sa avem aceleasi drepruri? ... (vezi toată discuția)