avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL neplatitor de TVA la platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL neplatitor de TVA la platitor TVA

Buna ziua,

as avea nevoie de ajutor cu cateva informatii.

Detin un SRL si ma apropii vertiginos de plafonul de trecere la TVA. Intrebarea este : daca nu reusesc nicicum sa il tin sub in anul acesta si trec la TVA, exista vreo posibilitate de a trece inapoi la neplatitor de tva la inceputul anului viitor?
Cat de complicata si costisitoare ar fi procedura, daca este posibila.

2. Aveti vreo idee cum as putea evita situatia asta? cai legale, evident.
Sa reusesc pana la sfarsitul anului sa raman sub plafon.

Multumesc anticipat de ajutor
Cel mai recent răspuns: babu2 , utilizator 16:14, 24 Octombrie 2022
1. Daca depasiti plafonul de 300.000 lei veti putea reveni la neplatitor doar de la 01.01.2024 cu conditia ca la 31.12.2023 sa nu depasiti iara 300.000 lei .

2. Doar daca nu mai facturati ca sa aveti venituri :)) altfel nicio sansa
multumesc . imi storc creierii ):)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum plătesc tva ca programator cu pfa și client din sua? tudor07 tudor07 Sunt programator cu PFA (CAEN 6202) în România, neplătitor de TVA. Am un client în SUA. Anul acesta voi depăși plafonul de 300.000 lei. Trebuie să ... (vezi toată discuția)
Achizitii roi firma neplatitoare de tva, stoc de marfa trecere la platitor de tva niculaionut85 niculaionut85 Salutare, Am urmatoarea situatia. Am o firma ne platitoare de tva pe care fac achizitii intracomunitare folosind un cu cu RO obtinut de la inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Daca facturezi in spatiul non ue devii platitor de tva automat? rares1907 rares1907 Salutare, Pentru cod caen 6201, SRL micro neplatitor de tva, daca am factura in anul 2024 catre o firma din Romania 150.000 lei, si inca 35000 de euro ... (vezi toată discuția)