avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii ROI firma neplatitoare de TVA, Stoc de marfa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii ROI firma neplatitoare de TVA, Stoc de marfa trecere la platitor de TVA

Salutare,

Am urmatoarea situatia. Am o firma ne platitoare de tva pe care fac achizitii intracomunitare folosind un cu cu RO obtinut de la inregistrarea in ROI. Am depasit plafonul de 300.000 lei si din decembrie trec la platitor de tva. Intrebarea mea este urmatoarea:
Am stoc de marfa achizitionat din afara prin ROI la care am platit tva in Romania conform facturilor de achizitie si la pretul de achizitie. Nu o sa reusesc sa vand tot stocul de marfa pana in decembrie cand trec la platitor de tva. Din decembrie o sa facturez cu tva si intrebarea mea este, ce se intampla cu TVAul platit deja la marfa existenta pe stoc?
Platesc de doua ori tva, odata la achizitie cand eram neplatitor de tva si plateam tva la pretul de achizitie de pe facturile externe si mai platesc odata pentru aceleasi produse ca am devenit platitor de tva si paltesc tva la pretul de vanzare.

Sper ca am fost explicit. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:03, 3 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti drept de deducere la TVA pt marfa pe care o aveti pe stoc la momentul trecerii la TVA .
In primul decont veti trece acest TVA deductibil ( platit de dvs ) la randul de regularizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor tva devine platitor animis animis Buna ziua, Am o societate care trebuia sa devina platitoare de TVA din 01.11.2011 dar deoarece nu am observat la timp si am depus cu intarziere 010 am primit ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon tva intracomunitar intreprindere individuala biaioana biaioana sunt intreprindere individuala, neplatitoare de tva, si fac achizitii intracomunitare , iau marfa din Germania fara tva si o vand in Romania fara tva.Am ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)