avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi au copii din averea unui parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi au copii din averea unui parinte

Am si eu o problema care ma framanta foarte tare:maica-mea care este singura mostenitoare a casei si pamantului lui bunica-mea a luat-o pe patima alcoolului si fiind plina de datorii a inceput sa vanda pamantul la preturi de nimica(la 4o de bani metrul patrat), zice ca vrea sa vanda inclusiv casa iar noua ca are doi fii nici macar nu ne-a spus a trebuit sa aflam din sat.
Cand am luat-o la rost avea o gramada de precontracte de vanzare cumparare,pamantul si casa nu sunt intabulate iar pana acuma cateva luni ea nu avea drepturile complete nefacandu-si inca succesiunea dupa sfertul bunicii.
Problema este cum am putea face sa trecem casa si pamantul pe numele nostru ca sa nu mai vanda din ele la preturi de nimica,ea zice ca ar fi de acord sa ni-le treaca(asta cand este treaza) i-am explicat ca nu o da nimeni afara din casa doar sa nu le mai vanda .
Sunt foarte necajit ca sa ajuns sa profite niste afaceristi locali cu pamanturile de slabiciune pt alcool a ei si as vrea sa anulez daca pot cumva precontractele angajament de vanzare cumparare a pamantului
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ca i-am spus sa mearga cu noi la notar sa vorbim cu el dar nu vrea
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:01, 22 Ianuarie 2010
Din pacate , mama dvs. , ca proprietar , poate dispune de bunurile sale asa cum doreste: sa le vanda, doneze sau inchirieze. dvs. , copiii, aveti doar dreptul de a o mosteni. In privinta precontractelor, ma tem ca anularea lor nu este posibila, mai ales daca s-au primit ca avans sume de bani, renuntarea mamei dvs. ar putea atrage returnarea dublului avansului primit sau, promitentii cumparatori s-ar putea adresa justitiei in vederea pronuntarii de hotarari cu titlu de act autentic de vanzare-cumparare.
Incarcati sa discutati cu mama, atunci cand este treaza, convingeti-o sa va vanda dvs. sau sa va doneze, incercati sa o constientizati despre pericolul de a ramane fara niciun bun, atat ea, cat si dvs.
in primul rand trebuie sa verificati acele precontracte sa vedeti la ce s-a promis vanzarea dak mai are ceva in proprietate.Apoi dak mai are incercati sa faceti si dvs un precontract pe ceea ce v-a ramas,dupa care incercati pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic prin instanta der judecata.
Ideea este ca nimeni nu este obligat sa lase mostenire.O persoana cat este in viata poate dispune in tot de bunurile sale,asa ca incercati sa o convingeti atunci cand este treaza sa va promita vanzarea pe imobile.
Succes!
Anularea precontractelor se poate face pe baza lipsei discernamantului cauzat de betie, asta in cazul in care se poate demonstra asa ceva. Daca a incheiat precontracte fara a avea titlu de proprietate (certificat de mostenitor) poate fi urmarita penal pentru inselaciune in conventii.
Daca doreste sa va vanda tot, trebuie sa va asigurati ca la momentul respectiv este in deplinatatea facultatilor mintale, iar contractul de vanzare cumparare sa contina o clauza de habitatie viagera, adica o veti lasa sa locuiasca in casa pana la moartea ei.
Va multumesc de sfaturi,ce am facut azi ca sa previn sa se mai intample asemenea lucruri a fost sa-i "sustrag " titlul de proprietate lui maicamea
Cred ca asta o va opri deocamdata
:) Foarte bine ati facut, dar este o masura temporara, pt ca oricand mama poate obtine un duplicat.
Sa speram ca nu stie asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord si nedeclarare bunuri la succesiune. StelaP StelaP De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare ovidiu_puscasu ovidiu_puscasu am un teren mostenit prin actul de vanzare cumparare de la parinti mama fiind decedata tatal fiind vitreg poate sa mil anuleze fara acordul propietarului dak ... (vezi toată discuția)