mcdannyangel a scris:
Stimate domnule avocat...Pe data de 5 ianuarie 2010,am demisionat de la firma la care lucram...Am vrut sa stau in preaviz pana pe data de 20(adica 15 zile lucratoare conform unui preaviz),iar seful meu mi-a spus ca a gasit un unlocuitor pentru mine,si ca nu mai e nevoie sa raman in preaviz,ceea ce a insemnat demisie de comun acord intre parti...Am intrebat apoi la secretariat de cartea de munca,si m-i s-a spus ca trebuie sa o inchida,si sa revin pe la sfarsitul lunii...Data de salariu la firma noastra este pe data de 20 a fiecarei luni.Avand o vechime mai mare de 3 luni in firma,aveam dreptul si la concediu.Am solicitat si banii pentru zilele de concediu care m-i se cuveneau si m-i s-a spus ca se va rezolva,doar ca exista o singura problema...Eu nu voi putea lua banii ca ceilalti angajati,pe data de 20,si cateva zile mai tarziu(nespecificand data exacta) pentru ca nu mai am aceleasi drepturi ca un angajat...Acum intrebarea mea este urmatoarea: Este legal acest lucru?Si daca nu este,ce ma sfatuiti sa fac? Astept un raspuns urgent.Cu multa stima, Dan -Alexandru
Intr-o firma normala, in cazul dvs., lucrurile ar fi trebuit sa se intample astfel:
- sa faceti cerere pentru acordare concediu neefectuat in anul 2009, DACA nu ati efectuat deloc concediul aferent anului trecut, in specta 5 zile.
- sa va faceti fisa de lichidare, sa predati tot echipament, etc
- pe data de 20 ian sa primiti drepturile salariale aferente lunii decembrie
Daca ar fi dat dovada de bune intentii, ar fi facut un stat de plata separat, si pentru cele 1- zile de munca din 2010(sau cat ati lucrat dvs. efectiv in ianuarie 2010, ca eu nu stiu exact, doar presupun ca 2 zile), pe care sa vi le achite tot pe 20 ian, odata cu drepturile lunii dec.2009.
Daca nu, veti primi banii pentru cele 2 zile lucrate in ianuarie, la lichidare, in 20 februarie.