avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sã fac un contract de donație pe o cota parte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sã fac un contract de donație pe o cota parte care în ...

Vreau sã fac un contract de donație pe o cota parte care în urma succesiunii dupã moartea bunicilor casã a fost împãrțitã la cei trei copii. Unã din fiica decedatã în 1989, a avut 2 fete. Eu şi sora mea, ceilalți doi copii au primit mai mult 2/8 . Fiecare eu 1/ 6. Dacã fac un act de donație pe partea mea de 1/6 casa a rãmas nelocuitã . Doar sora mamei are cheie si fratele mamei de la casä. Dacã fac act de donație pe partea mea dar pe viitor eu plãtesc impozitul dupã vânzarea casei am dreptul sã mai beneficiez de valoarea acelei pãrți de 1/6 ? Sau cum aş putea sã pun conditii la actul de donație pe care vreau sa-l fac cãtre mãtusà mea. ( sora mamei)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:19, 25 Octombrie 2022
Nu inteleg, cum adica vreti sa donati, dar vreti
sa beneficiez de valoarea acelei pãrți de 1/6 ?

daca donati, inseamna ca dati pe degeaba definitiv, nu va mai puteti razgandi, proprietar va fi matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire reya reya buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire. bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)
Casă Claudiutiberiu Claudiutiberiu Bună ziua,în urma decedării bunicilor care au avut o casă,s-a făcut succesiune ,bunica a decedat în 2014 ,bunicul in 1997,au avut trei copii din care ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire-acte ciprian_manea ciprian_manea Buna seara! In urma cu 50 de ani, bunicul meu a cumparat impreuna cu sora lui o casa. In urma cu 4 ani s-a dezbatut iesirea din indiviziune intre ... (vezi toată discuția)