avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord de functionare firma localizata intre case, pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord de functionare firma localizata intre case, pe drum de servitute

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: locuiesc intr-un cartier de casa format din 8 case dispuse in jurul unui drum de servitute, pozitionat central. Drumul are 3m latime si se infunda, nu are iesire la alta strada.
Este o zona rezidentiala numai de case!
Proprietarul initial al terenului (cel care a parcelat si vandut loturile de case) a lasat intre proprietati cate un loc de de parcare cu drept de folosinta comuna pentru a putea intoarce masinile sau a face loc daca se intalnesc 2 masini. Aceste locuri inca figureaza pe numele primului proprietar al terenului, nu au fost cedate catre noi.

Recent una din case (o casa tip duplex) a fost vanduta iar noul proprietar a facut din ea depozit si birouri de vanzari online.
De cand au inceput activitatea avem disconfort in principiu datorita traficului auto foarte mare, praf (drumul este pietruit), galagia angajatilor.
Proprietarul firmei spune ca nu trebuie sa ceara acordul vecinilor pentru functionare deoarece casa pe care a cumparat-o si a transformat-o in depozit/firma nu este lipita "gard in gard" cu nicio casa/proprietate locuita, el fiind pozitionat intre 2 locuri de parcare.
Spune ca trebuie sa ne resemnam, ca totul este legal.

Are dreptate sa nu ceara acordul vecinilor?
Ce solutii ar fii sa oprim activitatea firmei?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute Cyberax Cyberax Buna ziua! Acum 3 ani am vrut sa cumpar o parcel de pamant dar parcela nu avea cale de acces de la strada principala. Proprietarul a lasat un drum de servitute ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute dciucasu dciucasu S-a construit o cladire duplex ,cu amprenta de 180mp pe un teren de 400mp.Duplexul este orientat perpendicular pe sosea.Familiile au ajuns la situatia de a ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere petete petete Buna ziua, Exista doua parcele alarurate pe care sunt mai multi proprietari.Initial printre cele doua parcele trebuia sa fie un drum de 6 lasat de toti ... (vezi toată discuția)