avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Detin 2 terenuri pe care intentionez sa le ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Detin 2 terenuri pe care intentionez sa le vand, un ...

Buna ziua,

Detin 2 terenuri pe care intentionez sa le vand, un teren mai mare de cca 2067mp, iar un alt teren mai mic de 41mp. Ambele terenuri se afla una langa alta, insa problema este ca pe terenul cel mic de 41mp in CF figureaza mai multi proprietari. Problema este ca acel teren mai mic, este chiar la front cu strada principala, fapt care ma incurca in vanzarea terenului mai mare pentru ca, binenteles, cine vrea sa cumpere acel teren, vrea sa aiba un front mai mare la strada. Aceste 2 terenuri nu mai sunt folosite de cca 20 de ani, iar din toti proprietarii care figureaza in CF terenului de 41mp, nu a venit nimeni sa isi ceara partea, cred ca nici macar nu stiu ca au cota parte din acel teren (mentionez faptul ca tot de 20 de ani, pe ambele terenuri, impozitul la primarie a fost platit doar de catre mine). Eu intentionez sa vad terenul mare, dar dupa cum am spus si mai sus, viitorul proprietar v-a dori si cealalta parte mai mica pentru a avea un front mai mare la strada. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? Eu nu ii cunosc pe ceilalti proprietari din acel CF, care defapt sunt decedati pentru ca din cate am inteles, sunt fratii strabunicilor mei. Care ar fi procedurile de urmat pentru a reusi sa vindem si acea bucatica de teren?

Atasez mai jos un link cu schita terenurilor astfel incat sa va puteti da seama mai bine despre ce este vorba. Acel chenar mic marcat cu sageata rosie este terenul de 41mp cu pricina. Vizualizand poza din link probabil veti intelege mai bine logica problemei.

[ link extern ]

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Tudor ANCA , Avocat 16:29, 25 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Obiectivul dvs. principal în acest caz este să deveniți unic proprietar al terenului de 41mp. Având în vedere că în CF figurează mai mulți proprietari și dvs. nu îi cunoașteți, sfatul meu este să deschideți un litigiu prin care îi chemați pe toți proprietarii din CF (sau a moștenitorilor acestora).

O consultanță 100% pliată pe speța dvs. și descrierea concretă a cererii de chemare în judecată se poate face doar analizând documentele existente și în urma unei discuții mai detaliate.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
Cabinet de Avocat Tudor ANCA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata teren Chioran Chioran am un teren de 109mp cu front stradal de 13.5ml cum pot sa-i fac pe cei de la primarie sa elibereze un certificat de urbanism favorabil pt a putea construi. la ... (vezi toată discuția)
Alipirea unor terenuri dobrotaflorentina dobrotaflorentina am un teren mic de 106 mp si as vrea sa constriesc pe el o casuta. pentru a evita PUD ul care dureaza si costa mult as alege varianta alipirii cu vecinul ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)