avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii de recuperat in caz de insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii de recuperat in caz de insolventa

Am fost la cei ce de asigurarii,dar mi-au spus ca angajatorul trebuie sa ma plateasca. Cei de la PIC imi spun ca nu au bani.Concediile medicale sunt la PIC?
Unde mai am de mers ?Ma plimb de la o institutie la alta!!!!
Daca ii dau in judecata este bine?
Rezolv ceva?Nu mai stiu cum sa fac????

Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 18:15, 20 Ianuarie 2010
Ce este PIC ??
Societatti in faliment i s-a numit un lichidator judiciar. De la el va recuperati salariile restante.
Va puteti inscrie la maa credala in dosarul de faliment.
Conform Legii 85/2006-privind insolventa firmei,este desemnat un lichidator judiciar.
Aflati cine este desemnat de la ORC- al localitatii unde se afla inregistrata firma (insolventa)-prin cerere scrisa in care va desemnati si calitatea de angajat la firma in cauza-
In temeiul Contractului de Munca nr.....si al altor probe concludente ( dovezi ale debitelor salariale ale angajatorului) faceti cerere catre lichidatorul judiciar (in doua exemplare -unul pt.lichidator si unul pentru dv.) i care solicitati inscrierea in tabelul de creante si eliberarea Deciziei de incetare CIM .
Legal ,lichidatorul ar trebui sa se ocupe -din momentul desemnarii de toate inscrisurile doveditoare pentru incetarea activitatii si plata debitelor salariale si a oricaror drepturi ce vi se cuvin cf.CIM ori CCM-.
Acest fapt se intampla imediat dupa desemnarea lichidatorului judiciar de catre instanta de judecata a Tribunalului localitatii aferente inregistrarii firmei cu sediul sau social .
Relatii desre firma le puteti obtine si de la:
-Registrul Comertului (local)
-Ministerul Finantelor Publice -DGFP-
prin solicitare scrisa .

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de repunere in termen sau declaratie de creanta? ContSters328245 ContSters328245 Buna O firma care imi datoreaza bani a intrat in insolventa, fara sa ofere admin judiciar vreun document care sa ateste lista creditorilor, iar eu am aflat ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)