avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii de recuperat in caz de insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii de recuperat in caz de insolventa

Am fost la cei ce de asigurarii,dar mi-au spus ca angajatorul trebuie sa ma plateasca. Cei de la PIC imi spun ca nu au bani.Concediile medicale sunt la PIC?
Unde mai am de mers ?Ma plimb de la o institutie la alta!!!!
Daca ii dau in judecata este bine?
Rezolv ceva?Nu mai stiu cum sa fac????

Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 18:15, 20 Ianuarie 2010
Ce este PIC ??
Societatti in faliment i s-a numit un lichidator judiciar. De la el va recuperati salariile restante.
Va puteti inscrie la maa credala in dosarul de faliment.
Conform Legii 85/2006-privind insolventa firmei,este desemnat un lichidator judiciar.
Aflati cine este desemnat de la ORC- al localitatii unde se afla inregistrata firma (insolventa)-prin cerere scrisa in care va desemnati si calitatea de angajat la firma in cauza-
In temeiul Contractului de Munca nr.....si al altor probe concludente ( dovezi ale debitelor salariale ale angajatorului) faceti cerere catre lichidatorul judiciar (in doua exemplare -unul pt.lichidator si unul pentru dv.) i care solicitati inscrierea in tabelul de creante si eliberarea Deciziei de incetare CIM .
Legal ,lichidatorul ar trebui sa se ocupe -din momentul desemnarii de toate inscrisurile doveditoare pentru incetarea activitatii si plata debitelor salariale si a oricaror drepturi ce vi se cuvin cf.CIM ori CCM-.
Acest fapt se intampla imediat dupa desemnarea lichidatorului judiciar de catre instanta de judecata a Tribunalului localitatii aferente inregistrarii firmei cu sediul sau social .
Relatii desre firma le puteti obtine si de la:
-Registrul Comertului (local)
-Ministerul Finantelor Publice -DGFP-
prin solicitare scrisa .

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de repunere in termen sau declaratie de creanta? ContSters328245 ContSters328245 Buna O firma care imi datoreaza bani a intrat in insolventa, fara sa ofere admin judiciar vreun document care sa ateste lista creditorilor, iar eu am aflat ... (vezi toată discuția)