avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, Instanta de judecata a stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, Instanta de judecata a stabilit domiciliul fiului ...

Bună seara,
Instanta de judecata a stabilit domiciliul fiului meu minor, in varsta de 3 ani, la mama lui, iar eu am un program de vizita destul de bun : doua zile in fiecare săptămână și 2 weekend uri pe lună. Copilul a stat la mine de la vârsta de 8 luni și până la 2 ani și 2 luni, fiind lăsat de mama lui. De foarte mult timp ma confrunt cu o situație foarte neplăcută si dureoasa atat pentru mine cât și pentru minor. Mama nu este acasă niciodată, nici când îl iau de la ei, nici seara cand il las. Copilul nu vrea sub nici o forma sa se ducă la bunicii lui materni dacă mama nu este acasă. Plânge, se tăvălește pe jos, vine după mine, abia ma pot urca în masina, iar ei îl iau cu forța, se zbate la ei în brate. Nici cand mama lui se întâmplă să fie acasă nu vrea sa se ducă la ea, dar nu face asa urat. Sunt obligat sa las copilul pe mana bunicilor dacă mama nu este acasă? Ce pot face? Ma poate ajuta protecția copilului sau pot deschide o noua acțiune în instanta ? La fond am câștigat domiciliul minorului, însă am pierdut la apel. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Deia14 , utilizator 00:52, 29 Octombrie 2022
faceti-va niste probe intai si apoi cereti schimbarea locuintei copilului.
Daca copilul nu doreste sa se intoarca nu puteti sa il siliti. Faceti niste probe, apoi mergeti cu martori ca ati vrut sa predati copilul dar ca acesta nu a dorit sa ramana. Cereti apoi de urgenta modificarea domiciliului. Nici executorul judecatoresc nu poate sili un minor sa plece daca nu vrea. Dumneavoastra de ce sa o faceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventual divort cu minor, domiciliul la tata sergiu1974 sergiu1974 Buna ziua. Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor Marcelpascu Marcelpascu Care ati mai trecut prin asa ceva,, fetita mea are 8 luni , ce sanse am sa o iau pe la mine acasa , mama ei nu vrea sa iese cu ea prin ors ,doar sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Fosta prietena a nascut si nu vrea sa ii recunosc copilul! Gabioprea18 Gabioprea18 Salut acum 5 lunii fosta mea prietena a hotarit sa ne despartim nu cunosc motivele( decat dupa spusele ei voia o altfel de viata). Dar pe atunci era ... (vezi toată discuția)