avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta prietena a nascut si nu vrea sa ii recunosc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta prietena a nascut si nu vrea sa ii recunosc copilul!

Salut acum 5 lunii fosta mea prietena a hotarit sa ne despartim nu cunosc motivele( decat dupa spusele ei voia o altfel de viata).
Dar pe atunci era insarcinata in luna a 4 -a m-am zbatut din rasputeri sa o fac sa isi schimbe decizia sau cel putin sa ma lase sa particip financiar pe durata sarcini si dupa, pentru ca acel copil are dreptul de a avea un tata.
Nu a fost cazul ea fiind foarte hotarita sa nu ma lase. In aceasta perioada am suferit enorm de mult ne-participand la dezvoltarea fatului. Am incercat atat fizic cat si telefonic sa incerc sa o conving sa ma lase sa o ajut nu am reusit decat sa o fac sa ma jigneasca!
Acum a nascut ma zbat sa imi pot tine copilul in brate , fara succes, nici ea si nici mama ei nu vrea sa ma lase sa ma apropri si nici sa recunosc copilul.
Va rog ajutati-ma cum si ce pot face sa imi pot tine copilul in brate pentru ca ele nu vor ca el sa stie de mine. Posibil ca ea sa aibe pe cineva, a fost cu mai multe persoane dupa ce ne-am despartit.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:42, 14 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Pentru recunoasterea minorului este suficient sa mergeti la orice notar si sa depuneti o declaratie pe proprie raspundere ca este copilul dumneavoastra.
Va fi trecut numele dumneavoastra la rubrica tata.
Va trebui apoi sa va adresati instantei solicitand sa exercitati impreuna cu mama autoritatea parinteasca, sa se stabileasca domiciliul minorului la mama, sa aveti dreptul sa aveti legaturi parintesti cu minorul sa va obligati sa platiti pensia alimentara legala.
Acum, ma intreb, ce discutii au fost atat de aprinse de ati facut-o sa nu mai vrea sa va vada?
Poate reusiti, TOTUSI, sa va cereti iertare si sa reluati convietuirea avand in vedere ca minorul are, in primul rand, NEVOIE DE TATA SI DE MAMA CA SA SE DEZVOLTE NORMAL.
Dacă nu figuranți ca tata în acte nu il puteti vedea decat ca orice vecin.
Trebuie să deschideți proces si este bine sa va grăbiți daca nu vreti sa il vedeti peste câțiva ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Bună seara, instanta de judecata a stabilit domiciliul fiului ... Arstic2020 Arstic2020 Bună seara, Instanta de judecata a stabilit domiciliul fiului meu minor, in varsta de 3 ani, la mama lui, iar eu am un program de vizita destul de bun : ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a sta cu copilul valysandu77 valysandu77 Buna seara .in urma procesului ,am primit dreptul de a vizita copilul la domiciliul mamei ....din pacate nu sunt lasat ,de catre mama ,de a avea o relatie cu ... (vezi toată discuția)