Acum 2 zile am venit acasă și am constatat că soția și-a luat toate lucrurile ei, ale fetiței (de 2 ani și 6 luni) și o sumă de bani. Acum mă informează online că s-a mutat la fratele ei și îmi cere să divorțăm cu acordul părților. Întrebări: 1. A procedat legal luând copilul din locuința unde s-a născut și ce pot face? 2. Vreau sa o vad pe cea mică și nu sunt de acord cu un divorț la notar după care sigur apoi nu o sa mai îmi văd copilul. Cum sa procedez acum sa îl văd pe copil, el fiind în casa ei și noi căsătoriți ? Nu exista o instituție a statului care să mă ajute macar sa îmi pot vedea copilul până instanta hotărăște un program de vizitare?
Nu a procedat corect, dar nici ilegal nu e.
Si la notar daca divortati, conventia e titlu executoriu, daca va intelegeti pt un program de vizita, va trebui respectat.
Spuneți-i sotiei ca vreți sa va vedeți copilul, iar daca nu va lasa, inaintati divortul in instanta si pe calea ordonanței presedintiale, cereti un program de relatii personale cu minorul.
Apelati la un avocat
Daca nu va lasa sa vedeti copilul mergeti cu politia. Nu are dreptul sa va interzica. De ce sa mergeti in instanta sa va reduca dreptul de a va vedea copilul oricand? Sa mearga mama in instanta daca doreste.
Daca fetita merge la gradinita mergeti si o luati de la gradinita.
Mi se pare ingrozitotr de gresita practica asta de a muta oricand copilul din locul in care a crescut si apoi sa astepti o decizie a instantei pentru a-si putea vedea celalalt parinte.
Mergeti si aduceti copilul acasa, mama il poate vedea la domiciliul lui pana cand instanta stabileste altceva, daca va stabili altceva.
ce e asta, care pleaca primul cu copilul devine stapanul copilului?
Nu ar mai trebui permis asa ceva si nu ar trebui sa i se permita absolut niciunui parinte sa impiedice un partener sa isi vada copilul.
Nu intervine poliția rezolvați cu divorțul la notar sau în instanta iar în paralel o acțiune de ordonanță presidentiala.pt stabilirea unui drept de vizita provizoriu în cazul în care nu va permite accesul.Strangeti probe capturi mesaje poze ,conversații pe mail.etc.Astfel de probleme se rezolva măcar cu o consultație la av pt îndrumare nu cu sfaturi fanteziste precum cel de mai sus.
Fanteziste de ce, ca nu trece pe la avocat?
Daca un copil este retinut fara voia unui parinte, politia nu se prezinta?
Va contrazic. Ca nu o sa fie foarte fericita, e altceva insa de prezentat trebuie sa se prezinte si o si face.
Depinde cum se pune problema. Iar bunicii care tin copilul fara acordul ambilor parinti ar trebui sanctionati. Tatal nu a fost decazut din drepturi si toata lumea se comporta de parca e un parinte la mana a doua, sau un strain.
Iar asta se intampla si datorita sfaturilor primite de la avocati.
De ce sa ceara program sa isi vada copilul daca acum are dreptul sa il vada oricand?
Societatea trebuie educata.
Stimate/a @ Deia14 , stiti dvs. vreun paragraf de lege care spune - cuvant cu cuvant - ca un parinte are dreptul sa-si vada copilul oricand ? De pilda , dreptul meu la libera circulatie e garantat de lege . Dar daca eu vreau sa-mi exercit acest drept prin curtea dvs. ? Daca nu-mi permiteti , - si daca atat ma duce capul - ma adresez instantei ca-mi incalcati un drept . Si aceasta va stabili daca e asa si cat se intinde dreptul meu de a circula in curtea dvs. ( in speta , zero ) . Cu avocat sau fara , te adresezi instantei care va stabili ca ai dreptul sa-ti vezi copilul si cat , in ce zile , intre ce ore . Cu o sentinta in care e stabilit clar ce si cum , daca nu e respectata , te adresezi organelor Statului pentru a fi pusa in aplicare . Politia nu poate sti daca mama nu a are motive intemeiate sa-si fereasca copilul de tata , asta se va stabili la proces ( cu probe , martori , etc. ) . Si nu e vorba de nici un bunic aici . PS. Nu spun deloc ca mama face bine ce face , copilul este al amandurora si trebuie crescut de amandoi . Si prezenta tatalui in viata copilului nu e mai putin importanta decat a mamei , pe alte planuri , dar nu mai putin importanta . Dar , daca parintii ( ambii ) nu au maturitatea , inteligenta sa vada asta , intervine Legea , in interesul superior al copilului .