avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate comuna cu parintii cota 50/50 Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate comuna cu parintii cota 50/50 Buna ziua, In 2002 ...

Proprietate comuna cu parintii cota 50/50
Buna ziua,
In 2002 am cumparat o casa impreuna cu parintii cota 50/50 fara a delimita partile din imobil, curte,anexe si gradina.In anul 2014 am schimbat acoperisul casei pe cheltuiala noastra 70% si parintii 30%,motivand ca nu au bani la momentul respectiv.In anul 2020 parintii au inceput sa izoleze casa fara acordul nostru, au fost discutii aprinse in urma carora noi am decis sa ne mutam in chirie in alta parte,mentionez ca curtea este comuna si nu putem sa o folosim deoarece sotul mamei ( tatal vitreg) isi parcheaza masina in fata fara sa putem intra si noi cu masina , i-am transmis sa parcheze in spate sa isi faca loc (sunt anexe care nu se mai folosesc darapanate, unde pot intra trei masini), nu vrea acest lucru mentionand ca putem sa il sunam la telefon oricand vrem sa intram/iesim in curte, nu mi se pare normal noi fiind in campul muncii activi avem programul nostru, ei sunt pensionari.De atunci au inceput sicanari, amenintari si discutii care nu au sfarsit.Legal am vrut sa facem separarea pe apartamente dar nu au fost de acord.Am facut sesizari la departamentul de constructii de la primarie fapt care nu a rezolvat nimic deoarece s-au inteles cu persoanele care au venit in control.In situatia de fata ce anume ne indrumati sa facem legal pentru a folosi acest drept comun de proprietate fara sa avem probleme.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:35, 26 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand partajul (separarea pe apartamente) nu necesita acordul celorlalti coproprietari, daca se face in instanta. Partajul este solutia cea mai buna pentru a stopa definitiv problema folosintei. Daca totusi nu vreti sa partajati imobilul, aveti la indemana o actiune în obligarea coproprietarilor de a permite accesul si folosinta imobilului proprietate comuna. Hotararea va fi titlul executoriu putand fi coproprietarii executati silit in acest sens. De asemenea puteti cerer si daune pentru lipsa de folosinta pe ultimii 3 ani. Primaria nu are cu ce sa va ajute, trebuie facute demersuri in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema intre teren in folosinta si teren in proprietate spynyx spynyx Am o problema la a carei solutionare as avea nevoie de ajutorul dvs: Am un apartament, proprietate personala, intr-un imobil-bloc care are si curte. ... (vezi toată discuția)
Parcare pe cota indiviza loredanan21 loredanan21 Ce putem face daca cineva parcheaza pe locul nostru de parcare pe un drum de servitute din care avem cota indiviza 30% si pentru care am platit atat la ... (vezi toată discuția)
Drum servitute în curte comuna Paula Gabriela Paula Gabriela Bună ziua, avem o sentința definitiva cu recunoașterea dreptului de proprietate într-o curte comuna. Menționez ca noi avem locuință în fundul curții. ... (vezi toată discuția)