avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere fiscala autoturism, 4 mostenitori
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere fiscala autoturism, 4 mostenitori

Buna ziua!

Suntem 4 mostenitori inscrisi pe Certificatul de mostenitor emis in urma succesiunii. Pentru vanzarea autoturismului mostenit, unul dintre mostenitori are procuri de la ceilalti 3 pentru a avea drept de vanzare. Nu este facut partajul voluntar al bunurilor rezultate in urma mostenirii.

Va rog sa imi spuneti care este procedura de radiere fiscala a autoturismului de la primaria/administratia financiara a persoanei decedate?
Mostenitorul imputernicit a depus toate actele la acea primarie (actele masinii, certificatul de mostenitor, procuri) si prima informatie primita de la ei a fost ca acestea sunt suficiente pentru radierea fiscala a masinii. Ulterior i s-a solicitat sa inregistreze autoturimul pe numele lui (primaria lui de resedinta, alta decat cea a persoanei decedate, taxe si impozite achitate etc) si abia apoi sa solicite, ca unic proprietar, radierea fiscala a autoturismului mostenit.

Orice informatie si clarificare ne-ar ajuta foarte mult.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
mca, utilizator
Cel mai recent răspuns: mca , utilizator 19:45, 29 Octombrie 2022
Daca a fost parcursa procedura legala si unul dintre mostenitori a solicitat notarea in evidenta fiscala a bunului mobil,acesta automat a devenit proprietar unic asupra vehiculului si poate dispune de acesta dupa propriul interes
Va multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune, va rog frumos, care este "procedura legala" pe care o mentionati si unde pot gasi informatii despre aceasta? Din mesajul Dvs inteleg ca unul din mostenitori (cel care are procuri din partea celorlalti 3) trebuie sa inregistreze masina pe numele lui? De ce? Numai asa se poate face vanzarea masinii? Nu exista niciun interes ca el sa devina proprietar unic asupra vehiculului,

Va multumesc inca o data
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2022
mca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare automobil blajaura blajaura In luna august 1916, soacra mea a vandut un autoturism ( folosit ), facand un contract de vanzare cumparare nefiind inregistrat la notar si nefiind finalizat ( ... (vezi toată discuția)
Autoturism mostenit - drept de folosinta ; documente necesare vladut2003 vladut2003 Buna ziua Va cer ajutorul pentru o consiliere de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea speta: In urma bunicului meu decedat acum o jumatate de an, ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism Borza Borza Buna.Societatea pe actiuni x vinde on autoturim unei persoane fizice. Tranzactia s-a facut eliberandu-se o factura. Persoana fizica vinde la randul sau mai ... (vezi toată discuția)