avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salut, am nevoie de putin ajutor legat de viza de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salut, am nevoie de putin ajutor legat de viza de studii, permisul ...

salut, am nevoie de putin ajutor legat de viza de studii, permisul de sedere si cum ma pot angaja daca nu sunt cetatean român. sunt din Republica Moldova si student la Universitatea Tehnica de Constructii, Bucuresti. Am incercat sa ma angajez pana acum, dar toti angajatorii imi cer permis de sedere, sau un document cu un CNP de Romania. Fara acest permis nu-mi pot face nici card, nici sa fiu angajat, nici macar un abonament la STB nu mi pot face. As vrea sa cunosc daca intr adevar nu se poate sa fii angajat fara acel permis, si daca se poate cum pot face asta. Pentru ca acest permis dureaza ceva timp pana il obtin si facultatea mi a dat doar o adiverinta si lista de acte pe care trebuie s o depun la imigrari. Adica trebuie sa ma ocup singur. Deci, in fond, e vreo posibilitate de angajare fara permis de sedere? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 28 Octombrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia încadrați în muncă pe teritoriul României cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, nu au nevoie de aviz de angajare.

2. Străinii titulari ai dreptului de ședere temporară pentru studii pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României fără aviz de angajare numai cu contract individual de muncă cu timp parțial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns si va rog sa fiti mai explicit. Care sunt pasii pentru obtinerea permisului de sedere, de ce documente am nevoie si ce autoritati le emit. Multumesc!
Intrebati la Inspectoratului General pentru Imigrări din judeţul în care locuiţi., pentru acte.

Detalii:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori să mă lămuriți cu ceva. cetățean din ... Simona Diaa Simona Diaa Bună ziua! Aș dori să mă lămuriți cu ceva. Cetățean din Republica Moldova fiind, este legal să fiu angajat la o firmă în România neavând încă ... (vezi toată discuția)