avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ...

Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face prost, bolnav mental, nesimtit, de fata cu copilul. Motivele sunt diverse: ba am intarziat 10 minute, ba i se pare ca e bolnava, ba e nemultumita de mai stiu eu ce in legatura cu mine. De 3 ani. Ce pot face? Martori nu am.

Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
alina.cr7, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 10:57, 3 Octombrie 2023
Va multumesc! De 3 ani e obisnuita cu aceste scandaluri, se opreste doar cand are martori fata de care vrea sa pastreze aparentele, insa si asta este temporar. Am cerut la ultimul dosar de marire a programului acest lucru, sa am program pana luni dimineata, exact pe aceste considerente, dar am fost ignorat. Am cerut si program in vacante, la fel trimis la plimbare, pentru ca "se transforma in domiciliu alternativ"; noi locuind in fapt la 5 minute unul de altul. Stai efectiv ca tata si astepti 6 zile sa petreci timp cu copilul tau, pentru ca asa scrie la program ...
Trebuie sa aveti probe serioasa a ceea ce face doamna. Si nu ma refer la inregistrari ci la martori de incredere si dezinteresati, de preferat femei cu copii. Cautati o prietena sau mama unuei colege, o verisoara, ceva de genul.
Faceti si inregistrari, mergeti la psiholog ca sa aveti un dosar despre stresul emotional si ranile psihologice pe care le aveti din cauza sicanelor permanente ale fostei sotii, Cu recomandare de la psiholog deschideti alt proces in care sa aratati ca pe langa binele superior al copilului de a nu mai fi de fata la scandaluri este vorba si de sanatatea dumneavoastra emotionala si ca va simtiti discriminat de catre instante pentru ca fiind vorba de sex masculin nu se iau masuri cand e vorba de abuz emotional.
Cu avocat bun si probe administrate inteligent, nu ar trebui sa fie nici o problema sa castigati daca nu in fond atunci macar la apel
O alta varianta ar fi sa anuntati fosta sotie ca nu va simtiti bine si ca ori vine si ia copilul ori il lasati luni la scoala
Ce sa faca, sa sune la politie? Nu se va intampla, de executat silit nu o poate face, o anuntati apoi va inchideti telefonul si duceti fata luni la scoala.
Sau, a treia varianta puteti sa ignorati comportamentul fostei sotii. Tipa, face scpume, dumneavoastra va imbratisati copilul, ii ziceti ca regretati ca isi vede mama cu asemenea comportament si ca va cereti scuze in numele ei si cu asta basta. Cat timp o sa va simtiti atacat si o sa raspundeti, asta va fi rezultatul.
Va multumesc pentru sfaturi! La varianta 3 am apelat pana acum, dar incepe sa fie ineficienta in legatura cu starea copilului. Voi evalua celelalte variante in perioada urmatoare. Pot spune ca acesta nu este un comportament singular si izolat, ci sunt denigrat constant iar asupra copilului se pune o presiune imensa ca sa preia discursul si atitudinea mamei.
Pai intelegeti , nu puteti face nicio plingere nici unde fara martori care sa poata depune marturie.Fiindca aveti nevoie de probe altfel e cuvint dvs. contra al fostei sotii.Cereti sfatul unui psiholog care cunoaste astfel de reactii sau al unui mediator.
Sau incercati sa o inregistrati de fiecare data .Eventual s-o filmati fara sa stie.

Alte discuții în legătură

Raport monitorizare dgaspc defavorabil CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere despre cum se poate actiona legal in urmatoarea situatie: Am cerut monitorizarea programului meu de vizita a ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)
Defăimare continuă din partea fostului soț: cum îl pot face să înceteze? Emma_amb Emma_amb Buna ziua, am o fetita de 8 ani pe care o cresc 99% singura, tatal nefiind implicat deloc in primii ani de viata ai copilului, nici cu educatie, nici pe plan ... (vezi toată discuția)