avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raport monitorizare DGASPC defavorabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raport monitorizare DGASPC defavorabil

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o parere despre cum se poate actiona legal in urmatoarea situatie:
Am cerut monitorizarea programului meu de vizita a copilului meu de 3 ani de catre DGASPC-ul de care apartine cu domiciliul.
Monitorizare s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni, cu diverse intreruperi, din lipsa lor de personal.
Inca de la inceputul monitorizarii, doamnele reprezentate DGASPC, care ar fi trebuit doar sa monitorizeze respectarea programului de vizita, au intervenit in buna lui desfasurare, interzicandu-mi chiar sa vin insotit de catre martori (sunt si in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita).
Mai mult, pe tot timpul monitorizarii aceste doamne i-au tinut partea mamei copilului si nu au fost absolut deloc obiective (cu toate ca eu am fost cel care a cerut aceasta monitorizare pentru ca nu s-a respectat programul din conventia de divort).
La sfarsitul acestor 6 luni, au intocmit raportul care este total defavorabil la adresa mea, acuzandu-ma, pe nedrept: ca eu incep mereu scandaluri cu fosta sotie, ca eu mereu ii reprosez diverse, ca eu tot vin insotit, etc...neprecizand absolut nimic din comportamentul fostei sotii (chiar si daca erau discutii, doar nu discutam eu cu mine de nebun, aveam un interlocutor).
Acest raport va fi folosit si in cadrul procesului pe care il am in desfasurare si...fiind atat de negativ la adresa mea (desi cel de la Autoritatea Tutelara este f ok si obiectiv) ma gandesc sa fac o plangere, ceva, o contestatie mai ales ca nu au povestit real lucrurile si au omis fapte care puteau afecta grav copilul (de ex faptul ca mama acestuia mi-a smuls copilul peste balustrata scarilor, copilul avand 3 ani).

Prin urmare, ce actiune legala pot face impotriva acestui raport mincinos?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:36, 20 Septembrie 2016
Puteți face plângere penală în cazul în care cele menționate în raport sunt aspecte nereale sau exagerate și dacă cei care au întocmit raportul au acționat în mod neglijent sau abuziv în îndeplinirea atribuțiilor lor de serviciu.
Puteți să sesizați conducerea instituției și autoritățile superioare.
Dacă acel raport este folosit ca probă în dosar contestați concluziile lui și arătați instanței de judecată toate demersurile pe care le-ați efectuat (plângeri, sesizări etc).
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspuns!
Plangerea penala se face la politie sau la procuratura?

Da, cu siguranta ca va fi folosit in proces, mai ales ca avocatul meu a facut referire la acest raport (mai ales la monitorizarea pe care am cerut-o pt nerespectarea programului).

Multumesc,
Puteți depune plângerea la Poliție sau la Parchet. Eu vă sfătuiesc să o depuneți direct la Parchet.
Multumesc mult!
nu imi este foarte clar in baza caror legi as putea sa le fac plangere penala: pentru neglijenta si abuz in serviciu? sau pentru relatarea mincinoasa si partinitoare a faptelor? (ambele s-au intamplat)
Din ceea ce relataţi eu nu văd cum puteţi demonstra neglijenţa în serviciu a angajatelor DGASPC. Eu nu pun la îndoială ceea ce spuneţi, dar sunteţi în situţia:cuvântul dvs. împotriva cuvântului lor, ori ele sunt două plus mama copilului.
Puteţi contesta raportul la directorul DGASPC:
Legea 554/2004
Procedura prealabila
Art. 7
(1) Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie sa solicite autoritatii publice emitente, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia. Plangerea se poate adresa in egala masura organului ierarhic superior, daca acesta exista.


Dvs. trebuie să demonstraţi, şi în plângerea prealabilă, că angajatele lor au încălcat nişte legi. Puteţi demonstra? Aveţi martori la smulsul copilului peste balustradă sau pentru comportamentul inadecvat al mamei, nesemnalat de doamnele de la DGASPC?
Aveţi înscrisuri care incriminează mama şi ele le-au ignorat?

În modul cel mai sincer vă recomand să nu intraţi în plângeri penale-nu aveţi nici o şansă.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Cum poate fi decazut din drepturi parintele care nu respecta hotararea judecatoreasca privind programul de vizitare minor? Fara absolut niciun motiv mama ... (vezi toată discuția)
Respectarea hotărârii judecătoreşti Martonze Martonze Un părinte are program de vizită stabilit prin hotărâre judecătorească. Nu se prezintă luni de zile la program,dar, la un nou proces demonstrează cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita minor abuzat psihic de catre tatal-creditor elianadeea elianadeea In urma divortului de acum 12 ani (divort pronuntat in 2004 din vina exclusiva a tatalui, dovedindu-se violenta acestuia ), autoritatea parinteasca a fost ... (vezi toată discuția)