avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raport monitorizare DGASPC defavorabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raport monitorizare DGASPC defavorabil

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o parere despre cum se poate actiona legal in urmatoarea situatie:
Am cerut monitorizarea programului meu de vizita a copilului meu de 3 ani de catre DGASPC-ul de care apartine cu domiciliul.
Monitorizare s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni, cu diverse intreruperi, din lipsa lor de personal.
Inca de la inceputul monitorizarii, doamnele reprezentate DGASPC, care ar fi trebuit doar sa monitorizeze respectarea programului de vizita, au intervenit in buna lui desfasurare, interzicandu-mi chiar sa vin insotit de catre martori (sunt si in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita).
Mai mult, pe tot timpul monitorizarii aceste doamne i-au tinut partea mamei copilului si nu au fost absolut deloc obiective (cu toate ca eu am fost cel care a cerut aceasta monitorizare pentru ca nu s-a respectat programul din conventia de divort).
La sfarsitul acestor 6 luni, au intocmit raportul care este total defavorabil la adresa mea, acuzandu-ma, pe nedrept: ca eu incep mereu scandaluri cu fosta sotie, ca eu mereu ii reprosez diverse, ca eu tot vin insotit, etc...neprecizand absolut nimic din comportamentul fostei sotii (chiar si daca erau discutii, doar nu discutam eu cu mine de nebun, aveam un interlocutor).
Acest raport va fi folosit si in cadrul procesului pe care il am in desfasurare si...fiind atat de negativ la adresa mea (desi cel de la Autoritatea Tutelara este f ok si obiectiv) ma gandesc sa fac o plangere, ceva, o contestatie mai ales ca nu au povestit real lucrurile si au omis fapte care puteau afecta grav copilul (de ex faptul ca mama acestuia mi-a smuls copilul peste balustrata scarilor, copilul avand 3 ani).

Prin urmare, ce actiune legala pot face impotriva acestui raport mincinos?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:36, 20 Septembrie 2016
Buna ziua Martonze,

tocmai din cauza aceasta intrebam ce se poate face in situatia aceasta pt ca o sa fie cuvantul lor (2 reprezentante DGASPC + mama copilului) impotriva cuvantului meu (am si eu un martor pe care totusi mi-au interzis sa-l aduc).

Martorul a fost de fata fix la acel incident cu balustrada pe care doamnele de la DGASPC nu l-au mentionat absolut deloc in raport (desi atunci le-am zis sa-l mentioneze, au zis ca o vor face, insa atunci cand mama copilului le-a cerut sa mentioneze ca nu i-am raspuns la telefon, au facut-o).

Sigur ca am inscrisuri, le-am depus si la instanta si la ei, inscrisuri din care se vede f clar cine incepe scandalul pe te miri ce probleme inventate.
Ca fapt divers, cand am venit sa preiau/predau copilul, mama acestuia impreuna cu doamnele ma asteptau in fata blocului si au venit chiar la masina ca sa inspecteze daca am scaun pt copil sau nu - fapt neprecizat in raport (asta in conditiile in care de 2 ani de zile tot preiau si predau copilul).
Pe scurt, toate acuzele si reprosurile pe care mama copilului mi le-a facut de fata cu doamnele respective, acestea le-au trecut in raport cum ca le-am initiat eu #-o

Stiu ca poate nu am nicio sansa, nici in penal si nici in administrativ, insa as vrea sa fac ceva cu minciunile din raportul respectiv...




Nu aveti cale de atac efectiva impotriva raportului care va supara.

Era indicat sa apelati la avocat pentru a va ajuta intr-o eventuala strategie.
Acum e posibil sa fie prea tarziu.

Din pacate, in cca 80% se apeleaza la avocat cand nu mai poate ajuta pentru ca nu se intelege importanta avocatului in sistemul de justitie.
Ati cazut in aceasta capcana cumva dar pe de alta parte, era si destul de scump ca sa aveti avocat care sa va consilieze juridic deoarece ora pentru consiliere este destul de scumpa la avocat in astfel de cazuri.

Prin urmare, cam tot acolo v-ati fi aflat ca si finalitate practica...pentru ca o consiliere poate fi mai scumpa decat un proces simplu datorita numarului de ore facturate.

Nu confundati faptul ca platiti 1000 lei, sa zicem la avocat pentru un proces in care vorbiti cu avocatul 30 de minute pe durata procesului cu situatia in care discutati cu avocatul 20 de ore...
Nu stiu daca ati inteles...
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti maria v maria v Cum poate fi decazut din drepturi parintele care nu respecta hotararea judecatoreasca privind programul de vizitare minor? Fara absolut niciun motiv mama ... (vezi toată discuția)
Respectarea hotărârii judecătoreşti Martonze Martonze Un părinte are program de vizită stabilit prin hotărâre judecătorească. Nu se prezintă luni de zile la program,dar, la un nou proces demonstrează cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita minor abuzat psihic de catre tatal-creditor elianadeea elianadeea In urma divortului de acum 12 ani (divort pronuntat in 2004 din vina exclusiva a tatalui, dovedindu-se violenta acestuia ), autoritatea parinteasca a fost ... (vezi toată discuția)