avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avand in vedere ca la 8h de lucru este obligatorie o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avand in vedere ca la 8h de lucru este obligatorie o pauza de ...

avand in vedere ca la 8h de lucru este obligatorie o pauza de masa de minim 30 de minute si maxim 60 de minute. Daca intr-o zi se lucreaza mai putin de 8h, adica 7h de exemplu mai este obligatorie acea pauza de masa? sau atunci este doar recomandata? multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 28 Octombrie 2022
De regula, durata pauzei este fixa si se nominalizeaza in ROI al firmei, ca timp suplimentar celor 8 ore de lucru zilnic.
Se respecta prevederile din ROI al firmei. Banuiesc ca daca mentionati durata pauzei de 30-60 de minute, cand se lucreaza mai putin timp si durata pauzei este alta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru de 8h si 30min beczukdavid beczukdavid Cat de legala este scoaterea din cele 8 ore a pauzei de masa? Motivatia fiind ca patronul plateste pentru 8 ore de munca nu pentru 7h si 30 de minute. (vezi toată discuția)
Pauza de masa neon butterflies neon butterflies Intr-o societate de constructii unde se lucreaza 8 ore/zi , care ar fi durata pauzei de masa ce trebuie trecuta in Regulamentul Intern? ma gandeam la 30 min... (vezi toată discuția)
Pauza de masa Bazilman Bazilman In cazul unui program de lucru de 9 ore din care 1 ora este pauza: Ce cuprinde aceasta pauza? In aceasta pauza de masa se pot contoriza toate celelalte ... (vezi toată discuția)