avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua Sunt șofer angajat la o firmă din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua Sunt șofer angajat la o firmă din București și ...

Bună ziua
Sunt șofer angajat la o firmă din București și am fost oprit de control trafic. Au constatat că am peste numărul permis de kg marfă! Am primit o amendă în valoare de 4000 lei. Mi-au cerut datele mele, ale firmei și mi-au completat foaia de amendă. Cine ar trebui să plătească amenda, eu sau firma? Voi mai primi ceva prin poștă? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:53, 29 Octombrie 2022
Daca in PV de contraventie sunteti trecut dvs., atunci dvs. trebuie sa platiti, daca e firma, atunci o va plati firma.
Puteti recupera banii platiti ca amenda contraventionala de la firma care v-a incarcat peste tonajul permis.
E trecută firma.. și la nume conducător auto apar eu cu semnătura mea. Amenda a zis că o trimite firmei, pe mail.. mie mi-a dat doar o foaie cu explicații, cu povestea pe scurt, cu câte kg am depășit. Mi-a zis să o dau managerului firmei, iar amenda vine pe mail cică, la firmă! Oare am eu vreo treabă? Trimite vreo amendă la adresa mea din buletin? Precizez că nu locuiesc acolo!

latka a scris:

Daca in PV de contraventie sunteti trecut dvs., atunci dvs. trebuie sa platiti, daca e firma, atunci o va plati firma.

Dacă nu v-a dat nici un PV de contravenție pe numele dvs., nu aveți nici o treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda i.s.c.t.r. aselajusto aselajusto sant sofer de camion si am fost oprit in tafic de controlul trafic adica isctr .ma verificat totul am fost in regula nu mi-daca au gasit nereguli ,ca pana la ... (vezi toată discuția)
Contestație pv auto rabinu85@yahoo.com rabinu85@yahoo.com Buna ziua , exista vreo posibilitate sa contest sancțiune aplicată nonconformista cu situația in care a-și fi fost suprins / depistat in trafic ! Am parcat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis din cauza unei contravenții pe care nu am făcut-o. cum este posibil să se ia o astfel de măsură împotrivă mea fără ca eu să fi făcut ceva? malice malice Am primit in data de 10.09.2018 o notificare prin posta de la Politia Gorj prin care mi se aduce la cunostinta ca incepand cu data de 11.08.2018 am permisul ... (vezi toată discuția)