avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? ...

Buna ziua, cat dureaza procedura schimbarii regimului matrimonial? Adica de la depunerea cererii, inregistrarea etc pana la schimbarea lui efectiva.
Cel mai recent răspuns: irinapapanaga , utilizator 10:07, 20 Octombrie 2023
Daca am fi avut bunuri comune, se face strict inventarul lor sau se pot si imparti intre soti, de comun acord, astfel incat bunuri cumparate impreuna sa devina proprii? Adica se face un partaj cand se schimba regimul matrimonial? Sau doar o inventariere?
puteti imparti 2 scaune/ bani, etc si prin inscris sub semnatura privata.
masini si case, se impart prin partaj la notar.
cand se lichideazaun regim matrimonial,daca ati avea o casa, nu e musai sa si iesiti din indiviziune, poate deveni o proprietate pe cote parti.
practic prin lichidare, se stabileste ce va avea fiecare inainte de a inchieia o conventie matrimoniala prin alegerea altui regim.
Va explica notarul.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Buna ziua, am incheiat o conventie matrimoniala la un an si un pic de la casatorie, in vederea refinantarii unui credit pe care il aveam dinaintea casatoriei,, acum banca zice ca abia dupa 12 luni ma pot folosi de conventie adica doar atunci pot face refinantarea fara ca sotul meu sa intre ca, codebitor pe credit...e adevarat? adica daca am incheiat o acum, nu intra in vigoare imediat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Credit imobiliar in timpul casatoriei fara implicarea sotului CristinaPX CristinaPX Buna ziua! As avea rugamintea de a ma lumina in legatura cu urmatorul subiect: doresc sa achizitionez o locuinta prin intermediul unui credit ipotecar; cum ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial rozaliaersek rozaliaersek Buna ziua.Vreau sa divortez prin instanta prin acordul partilor si as vrea sa stiu daca odata cu divortul se poate lichida si regimul matrimonial si daca da ... (vezi toată discuția)