avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procură / împuternicire într-o situație specială
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procură / împuternicire într-o situație specială

Bună ziua,
Vă adresez rugămintea să-mi spuneți ce cale legală am pentru a împuternici o persoană (partenerul meu) ca, în caz de forță majoră, să poată intra în casa a cărei coproprietară sunt și să ia, pentru mine (în numele meu) anumite lucruri (ale mele).
Pe scurt, situația este următoarea. Voi fi internată în spital pentru o operație complicată. Este vorba despre un spital privat, iar costul estimat al operației îl achit la internare. DACĂ, însă, apar anumite complicații și costul va crește, doresc să îmi aducă suma de la mine de acasa partenerul meu (nu locuim împreună), el fiind, de altfel, singura persoană care știe unde sunt banii. Nu este nimic subversiv, doar că eu locuiesc cu mama, care este foarte în vârstă și are probleme mari neurologice și, ca atare, ea nu știe nici ce fel de operație fac (ar pune-o definitiv la pământ) și nici unde este suma care ar acoperi costul suplimentar. Partenerul meu este desemnat de mine în fișa de la spital ca fiind persoana de contact, dar, în situația în care va fi cazul, el vrea să intre legal în casă în lipsa mea pentru demersurile respective și au doresc la fel. Mai ales că dacă Doamne ferește mi se întâmplă ceva, doresc ca el să se ocupe de tot și să dispună în acest sens de ceea ce trebuie (acte loc de veci etc.) - documente care, la fel, doar el știe unde sunt (mama mea nu are posibilitatea, din cauza stării de sănătate în care se află).
Așadar, vă rog mult să mă ajutați cu răspunsul la această problemă, dacă Doamne ferește se complică lucrurile cu operația mea, ce fel de împuternicire trebuie să-i fac prietenului meu pentru a intra la mine în casă și a-mi aduce bani și lucruri de schimb la spital (banii mei și lucrurile mele) și a face toate demersurile pentru mine. Precizez că eu și mama mea suntem coproprietare ale locuinței. Vă mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:57, 30 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați- va acum lucrurile personale: haine, ochelari, produse de îngrijire, încărcător și ce mai aveți nevoie. Sau mutati-le la el acasă, pe durata spitalizării.
Nu se poate face procura pentru asa ceva.
Iar banii, puneti-i în contul personal și faceti-i partenerului dvs o împuternicire pe cont, care sa ii permită sa retragă sumele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont individual la cas pentru operatie realizata la spital privat si achitata integral codrutn codrutn Mama mea a fost internata si operata de carcinomatoza peritoneala (debulking si procedura HIPEC) la Spitalul Sf. Constantin din Brasov. Interventia a avut un ... (vezi toată discuția)
Dependenta de jocuri de noroc 28 ani este dependenta de ... feliciaionescu feliciaionescu Buna seara, fiica mea in varsta de 28 ani este dependenta de jocuri de noroc. A instrainat obiecte ce imi apartin ducandu - le la amanet. Imi cere bani in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident rutier DoruCiubotaru DoruCiubotaru Buna ziua. Doresc sa ma consult cu niste specialisti de pe acest forum pentru a actiona cat mai corect in situatia pe care o voi prezenta. In data de ... (vezi toată discuția)