avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - astept de 2.5 ani o solutionare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - astept de 2.5 ani o solutionare

Buna seara! Pe 05.08.2020, ora 3:00 AM, am fost oprit de un echipaj de la rutiera in sectorul 2, Bucuresti, si mi-a fost intocmit dosar pt alcool la volan. 0.44 in aer. Mi s-au recoltat probe:
1.29 - ora 4:00
1.08 - ora 5:00
Astept de 2.5 ani sa se intample ceva. Dupa aproape 1 an, am fost chemat pt declaratie in calitate de suspect, dupa inca 1 an, am fost chemat in calitate de inculpat.
Mentionez ca am solicitat recalcularea in prima declaratie, solicitare ce mi-a fost ignorata, pe motiv ca procurorul nu crede ca va schimba ceva - insa n-am primit vreo hartie oficiala, ci am fost informat telefonic.
Dupa 2.5 ani, inca astept sa se rezolve aceasta situatie, pe care am recunoscut-o si o regret. Nu am antecedente, nu am facut nici un accident.
Nu stiu la ce sa ma astept si cat ar mai putea dura. Nu am discutat cu nici un avocat, am depus cereri oficiale prin care am solicitat un status al dosarului si singurul raspuns a fost "In procesare...".
Cum as putea proceda? La ce pedeapsa sa ma astept? Contractarea unui avocat in aceasta etapa, m-ar putea ajuta cu ceva?
Multumesc!
Bună ziua.

De regulă, organele de cercetare penală instrumentează „domol” acest gen de dosare și cu atât mai lent le soluționează, dacă persoana în cauză nu este reprezentată de un avocat.

Vă sfătuiesc să faceți un efort și să vă angajați un avocat, fiindcă se va debloca și finaliza mai repede situația dvs.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala angi_78 angi_78 Bună ziua. De 5 luni, sunt amenințată și hartuita de cineva, necunoscut, prin telefon. Îmi știe adresa, mi-a desenat o cruce pe gard. Am depus o ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a se misca lucrurile? alexandruTh alexandruTh Anul trecut in luna lui August am comis o fapta de care nu sunt deloc mandru. In jurul orei 20;00 am consumat niste beri iar pe la ora 23;00 am facut o ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in data de 1 august 2021 la ora o3 10 dimineata am ... alexandru.31 alexandru.31 Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 dimineata am fost oprit de un echipaj de Politie pentru o verificare de rutina, mi sa cerut documentele la ... (vezi toată discuția)