avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra copiii in posesia bunurilor tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra copiii in posesia bunurilor tatalui lor? Buna ziua, am avut o relatie de 25 ani cu un barbat din care ...

Buna ziua, am avut o relatie de 25 anii cu un barbat din care au rezultat 2 copii, dar nu am fost casatoriti , acesta a plecat cu alta femeie care a avut o relatie de cativa ani si s-a casatorit cu acesta dupa 3 ani . Intrebarea mea este cum pot intra copii in posesia bunurilor tatalui lor ? acesta a murit anul acesta
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:10, 31 Octombrie 2022
În situația în care copii au fost recunoscuți de către tată (acesta este trecut în certificatul de nastere al copiilor), copii pot merge direct la notar sa deschidă succesiunea și sa solicite sa le fie atribuite bunurile.
În situatia în care copii nu au fost recunoscuți de către tată atunci trebuie deschis proces de stabilire a paternității.
Pot solicita sa le fie atribuite bunurile, și cu participarea soției defunctului.
Nu vor moșteni copiii tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)