avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul la o servitute de trecere peste un teren a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul la o servitute de trecere peste un teren a carui proprietar ...

Am dreptul la o servitute de trecere peste un teren a carui proprietar a dat voie la un alt vecin sa treaca si el. Am dreptul sa interzic trecerea unui alt vecin peste servitutea mea de trecere?
Cel mai recent răspuns: barnix2001 , utilizator 00:00, 1 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.
Da, se poate. Dar, trebuie sa justificati.
Daca persoana respectiva are posibilitatea stabilirii unei alte servituti de trecere pe o distanta mai scurta pentru iesirea la drumul public, atunci aveti sanse.
Vecinul a si facut poarta. Ce trebuie sa fac daca vreu sa interzic iesirea? S blochez poarta sau sa chem politia?
Mai are o iesire prin piata dar vrea sa foloseasca si ast pt. ca primaria inchide poarta de la piata la ora 6PM si nu poate iesi acolo.
Distantele la cele doua iesiri sant egale spre drumul public.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
barnix2001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute trecere spatele casei? mihasim mihasim Locuiesc intr-o curte comuna. Unul dintre vecini ma tot reclama fiindca nu are servitute de trecere prin spatele casei mele (el stand la mijlocul ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)