avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata contributiei sociale:beneficii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata contributiei sociale:beneficii

salutare. as dori sa -mi spuneti daca pot beneficia de somaj si de concediu postnatal,in cazul in care imi platesc contributiile (numai pensia)in fiecare luna din buzunarul meu.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:52, 20 Ianuarie 2010
1. Daca incheiati contract de asigurare cu Casa de Pensii veti benneficia de stagiu de cotizare pentru pensie.
2. Puteti sa incheiati contract de asigurare cu AJOFM (pentru somaj) dar numai dupa ce incheiati contracte de asigurare cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate.
3. Aceste contracte nu va ajuta la plata indemnizatiei pentru maternitate si pentru CCC pana la 2 ani.
4. Pentru maternitate trebuie sa aveti contract de munca iar pentru CCC trebuie sa aveti venituri profesionale supuse impozitarii in cele 12 luni premergatoare nasterii.
5. Daca intrati in somaj puteti beneficia si de concediu de maternitate si de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Concediul prenatal  dan gabriela dan gabriela Buna ziua! Sunt insarcinata in luna a 5 a, din nov. 2008 pana in nov 2009 am beneficiat de indemnizatie somaj, iar apoi, negasind de lucru, am incheiat un CIM ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)