avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa succesiunea dupa parintii ei (adica bunicii mei), ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa succesiunea dupa parintii ei (adica bunicii mei), mama a ...

Dupa succesiunea dupa parintii ei (adica bunicii mei), mama a cedat partea ei de mostenire fratelul ei fara a ne intreba pe noi cei patru copii ai ei daca dorim ceva din acea mostenire. Daca vreunul din noi doreste ceva (pentru eu as dori un teren), putem face contestatie in calitate de nepoti? Daca da, care este termenul care ar trebui sa nu fie depasit pentru a putea face asceasta contestatie?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:15, 1 Noiembrie 2022
Buna ziua, nu puteti. Mama dvs. in calitate de mostenitoare avea dreptul de a renunta la mostenire, caz in care partea dansei revenea celorlalti mostenitori (frati) sau putea sa accepte mostenirea si ulterior sa o intraineze cui doreste. Nu avea obligatia de a va instiinta/de a va solicita acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marianalin marianalin Suntem patru frați o fata și trei băieți, părinții noștri decedați unul din frați dorește că partea ce-i revine să o lase celorlalți trei ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)