avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Avem următoarea situație: părinții mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Avem următoarea situație: părinții mei au primit ...

Buna ziua!
Avem următoarea situație: părinții mei au primit casa din partea bunicilor mei prin alt de vanzare-cumparare dar cu clauze, sa aiba grija de ei in momentul cand nu v-or mai putea singuri. Bunicul a murit si a ramas bunica in varsta de 92 de ani.
Acum , parintii v-or sa împartă casa noua, copiilor lor. Pot face asta , fara sa fie nevoie de acordul bunicii noastre? Va multumesc si sper ca m-am facut inteleasa
Cel mai recent răspuns: Florina93 , utilizator 11:32, 1 Noiembrie 2022
Buna ziua, se poate vinde, parintii ramanand obligati la prestarea intretinerii catre bunica. In situatia in care aceasta obligatie sau altele din contractul initial de vanzare nu vor fi respectate, contractul poate fi rezolutionat si puteti avea si dvs probleme in anumite circumstante cu privire la proprietatea dobandita, daca titlul de proprietate al parintilor se desfiinteaza.

Va multumesc din suflet!
Bunica numai locuieste cu noi .
In urma cu doi ani camera in care locuia a avut loc o explozie din cauza acumulării de gaze si nu a vrut sa rămână la noi a plecat sa locuiască cu mătușa noastra.
Părinții și-au făcut datoria pana in momentul ala fata de ea . Acum nu vrea sa mai stea ea cu noi .
Poate in felul acesta sa strice actul , declarând ca nu sa avut grija de ea ? Repet, ei și-au făcut datoria , bunica refuza sa mai locuiască cu noi
Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, se poate vinde, parintii ramanand obligati la prestarea intretinerii catre bunica. In situatia in care aceasta obligatie sau altele din contractul initial de vanzare nu vor fi respectate, contractul poate fi rezolutionat si puteti avea si dvs probleme in anumite circumstante cu privire la proprietatea dobandita, daca titlul de proprietate al parintilor se desfiinteaza.

Buna ziua, cel mai bine ar fi ca bunica sa de o declaratie notariala prin care sa arate ca renunta la clauza de intretinere din contract inainte de transferul dreptului de proprietate.
Va multumesc! Zi frumoasa

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, cel mai bine ar fi ca bunica sa de o declaratie notariala prin care sa arate ca renunta la clauza de intretinere din contract inainte de transferul dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera munteanu93 munteanu93 Cum poate fi reziliat un contrat d vanzare cunparare cu clauza viagera prin decesul unuia din propritari. buna ziua am si eu o mica intrebare matusa mea si cu ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate MariaCristina2009 MariaCristina2009 Bună ziua,am și o problema iar dacă m-ati ajuta cu un răspuns v-as fi recunoscătoare.Bunicul a avut doi copii cu bunica,pe tatăl meu și pe matusa,În ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa bunicilor adelanegreanu adelanegreanu Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre un teren pe care sunt construite doua case, proprietatea bunicului meu. Sotia lui, bunica ... (vezi toată discuția)