avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... După cate zile se poate baga șomajul de la data ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

După cate zile se poate baga șomajul de la data încheierii ...

După cate zile se poate baga șomajul de la data încheierii contractului de munca ?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:19, 1 Noiembrie 2022
Cica ati avea 10 zile de la incheierea contractului pentru a va adresa AJOFM si depune dosarul cu acte.
Asa primiti indemnizatia de la data incetarii contractului.

Dupa aceste 10 zile o sa primiti indemnizatia de la data depunerii dosarului.
[ link extern ] /
Conform Legii nr. 76/2002, pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, cererea se va depune in 10 zile de la data incetarii raporturilor de serviciu. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, va fi eliberata o adeverinta de somaj in 15 zile calendaristice de la data depunerii cererii. Ulterior, pe baza adeverintei vei primi indemnizatia de somaj care va fi platita din momentul incetarii raportului de munca.

Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii contractului de munca, indemnizaţia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj lore1507 lore1507 Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
Termene somaj nadia.berar nadia.berar Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta! Am lucrat cu 1/2 norma si mi s-a redus postul.Cand m-am prezentat la somaj dupa 4 zile, mi s-a spus ca daca nu am venit ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj livisor27 livisor27 am fost angajat in perioadele,16-08-2012 pana la 16-12-2012(4 luni),10-04-2013 pana la 21-07-2013(3 luni si 11 zile),iar a treia perioada 01-dec-2013 pana la ... (vezi toată discuția)