avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa specială de salubritate plătită pe numărul de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa specială de salubritate plătită pe numărul de persoane.

Bună ziua!
În legătură cu noua taxa specială de salubritate vă scriu, aș vrea să vă întreb dacă este legal să fim taxați în funcție de membrii/gospodărie și nu în funcție de volumul ridicat.
Suntem o familie de 5 membrii,care selectează pe fracții deșeurile din gospodărie astfel încât la săptămână ni se ridică doar jumătate de pubelă de deșeu mixt,nereciclabil.
Vă dau și exemplul altei gospodării,cu doar două persoane, care nu selectează și aruncă o cantitate mixtă mai mare dar plătește mai puțin.
Recent s-a luat decizia ca această taxă să fie plătită către primăria orașului iar aceasta, să plătească firmei care colectează în funcție de volumul ridicat de pe raza orașului.
Este legal ca noi, consumatorii casnici să fim taxați astfel, netinandu-se cont de faptul că trebuie să reciclăm și ce se poate face în acest caz?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 11:41, 2 Noiembrie 2022
Buna ziua!
In orasul meu taxa pentru gunoi este pe numar de persoane.Asa a fost mereu,indiferent care a fost sau este firma de salubritate.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubritate ar trebui platita diferentiat miorica miorica Taxa pe gunoi ar trebui platita diferentiat. Nu pot sa cred ca o persoana cu venituri mici care nu consuma mult, care nu isi permite sau nu vrea sa consume ... (vezi toată discuția)
Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)