avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, noi suntem 5 frati, am fost parasiti de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, noi suntem 5 frati, am fost parasiti de parinti la ...

Buna ziua, noi suntem 5 frati, am fost parasiti de parinti la bunici paternali. De tata nu am auzit si nu am vorbit cu el 17 ani, bunicii au murit iar acum sa intors si vrea sa ia casa parinteasca, spune ca e a lui. Noi nu avem niciun drept la casa? Cand bunicii au trait au facut document la notar, in care se precizeaza ca am fost abandonati si ei ne iau in intretinere.
Buna ziua,

Fiul poate fi strain de succesiune, prin neacceptarea acesteia, in termenul legal.

In acest caz, nepotii au calitatea de mostenitori rezervatari, acceptand succesiunea, tacit ori expres, in termenul legal de acceptare.

Actele de acceptare tacita sunt cele prin care un succesibil lasa sa se intrevada vointa de a succede.

Acceptarea expresa rezulta dintr-o declaratie notariala.

Este de dorit ca nepotii sa ajunga la un consens.

Consultati un avocat, pentru a primi informatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune frati ardeleanion ardeleanion tata decedat, mama recasatorita sunt singurul copil din prima casatorie, mama avand in cea de-a 2-a casatorie inca 5 copii la succesiunea din acea vreme ... (vezi toată discuția)
Acceptarea succesiunii si mostenitor sezinar nenea_LomLom nenea_LomLom Poate un mostenitor sezinar sa piarda dreptul la mostenire, daca nu a facut la termen acceptarea succesiunii la notar, in situatia in care a stiut de moartea ... (vezi toată discuția)
Optiune succesorala in termen Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu BUna ziua.Vreau sa va intreb daca in cazul in care prima categorie de mostenitori in ordinea venirii la succesiune nu si-a manifestat dreptul de optiune ... (vezi toată discuția)