Va salut. Am urmatoarea dilema: harnirea animalelor fara stapan pe domeniul public este sau nu interzisa? In urma unei discutii cu un politist local din Bucuresti am fost informat cum ca hranirea animalelor fara stapan pe raza municipiului Bucuresti este reglementa de HCGMB 120/2010 si se pedepseste cu amenda in valoare de 1000 lei. Din cate stiu, exista legea 205/2004 prin care se reglementeaza conditiile de viata si bunatatea ale animalelor, insa nu am gasit nimic concret privind animalele fara stapan. De asemenea, nicio hotarare de consiliu local nu este mai presus de lege.
Pe scurt: unde este reglementarea?
Buna ziua.Si eu am aceasta dilema.Legea HCGMB 120/2010 se refera la normele de salubritate.Curateania pe strazi si tot ce deriva din asta.Nu se mentioneaza nimic despre caini sau pisici.S-ar incadra doar porumbeii care se presupune ca fac multi gainati peste tot.
Am inteles ca este in pregatire o lege care prevede amendarea celor care hranesc animalele de pe strazi,inclusiv porumbeii.Oricum in momentul actual ramane la latitudinea consiliilor locale daca dau amenda sau nu.
Hranire porumbei
sandra_10
va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege pentru cei care hranesc porumbeii;
am o vecina la et 5 care pune boabe in mod constant pe ventilatorul de la aerul ... (vezi toată discuția)