avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arvuna?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arvuna?

Buna seara!O persoana -vanzator- intocmeste un act cu o alta persoana -cumparator-,prin care vanzatorul primeste o suma de bani(7000 Euro) pentru ca in viitor,(nu se stipuleaza cand),sa vanda cumparatorului un imobil,acesta trebuind sa achite diferenta pana la suma totala a imobilului.Se stipuleaza in conventie ca ,in cazul in care vanzatorul se razgandeste,el trebuie sa dea suma de 7000 euro cumparatorului.Nu se stipuleaza in schimb,ce se intampla daca cumparatorul se razgandeste.Problema este ca vanzatorul a decedat,conventia nu s-a perfectat in vanzare-cumparare si imobilul a fost trecut pe numele mostenitorilor.Acestia sunt obligati sa dea suma de 7000 euro presupusului cumparator?Mentionez ca acestia ar dori sa vanda cumparatorului in suma trecuta pe conventie,dar cumparatorul nu mai doreste acest lucru(intre timp imobilelor le-a scazut pretul).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 00:09, 21 Ianuarie 2010
buna seara!
dr si obligatiile defunctului se transmit catrre mostenitorii sai.
acestora le incumba obligatia incheierii contractului de vanzare cumparare.
termenul antecontractului a fost depasit?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator
Nu a fost stipulat nici un termen pana la care se poate incheia contractul de vanzare cumparare.Aceasta ar fi o problema,iar alta este ca presupusul cumparator nu mai vrea sa cumpere imobilul,el vrand doar sa i se dea cei 7000 euro inapoi.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Cristianna, utilizator
buna seara!
cel ami bine cu contractul in mana mergeti la un av sa il vada.
asa este greu de dat cu presupusul.
nu se poate sa nu existe un tremen inttr-un antecontract de vanzare-cumparare.
nu poate a fi " a la long".
Din pacate ,a fost o conventie facuta de mana, cu doi martori, iar persoanele-respectiv vanzatorul si cumparatorul-fiind nestiutoare si de buna credinta, nu au stipulat un termen pentru incheierea vanzarii.Nu exista un termen de prescriptie in aceste cazuri?
Daca acest inscris este un antecontract de vanzare-cumparare, oricare dintre parti poate solicita indeplinirea obligatiilor asumate, in instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare /cumparare - vanzator inselat leusan leusan Se intocmeste o promisiune de v/c , se plateste pretul integral. , imobilul nu are carte funciara si din acest motiv nu s-a facut direct ... (vezi toată discuția)
Vanzare -cumparare nefinalizata ramonel78 ramonel78 Buna ziua! Anul trecut am vrut sa achizitionez o casa de vacanta impreuna cu fratele meu.Am gasit casa ne-am inteles cu proprietarul sa-i dam un avans cu ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare gianinafiliuta@yahoo.com gianinafiliuta@yahoo.com Ce valoare are in instanta un antecontract de vanzare -cumparare a unei case?Precizez ca nu au fost respectate obligatiile specificate in acest antecontract de ... (vezi toată discuția)