Buna ziua!
In luna martie 2022 am fost oprita de un agent de politie care ma acuza de faptul ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului cu retinerea permisului pe 30 de zile si amenda de 580 lei. I-am spus ca nu am trecut pe rosu, iar acesta a insistat ca am trecut pe rosu, spunandu-mi ca ARE INREGISTRARE VIDEO, pe care insa nu a vrut sa mi-o arate si mi-a spus ca daca vreau sa o vad sa merg in instanta.
Am contestat amenda, iar la dosar nu s-a depus decat inregistrarea video a dialogului meu cu agentul constatator (unde vorbim si despre presupusa inregistrare video a evenimentului rutier).
Cel mai probabil nu exista inregistrarea evenimentului.
Prima instanta nu s-a aratat deloc interesata de dosarul meu si a retinut o multime de aspecte gresite si mi-a respins cererea, iar acum, in Tribunal, la primul termen, judecatorul a facut o adresa catre IPJ pentru a comunica daca exista inregistrarea video. Cel mai probabil se va primi raspuns ca nu exista.
Consider ca minciuna agentului constatator a fost o incercare de intimidare la adresa mea si un mijloc de a incerca sa ma convinga ca as fi gresit, cand eu stiu clar ca nu aveam cum sa trec pe rosu in acea situatie. In acest context vreau sa stiu daca acesta poate fi tras la raspundere de vreo institutie abilitata. Unde ii pot face plangere? Nu cred ca este in regula cand un politist te minte in felul acesta...
Am avut o situație similară, caz mai simplu, doar cu amendaă, cu mulți ani în urmă, ministru era Blaga. După ce am câștigat procesul, exclusiv prin poștă, i-am făcut o adresă lui Blaga, aducându-i la cunoștiință că are o lună să-și facă ordine în ogradă, dacă nu, pe agent, și pe el, o să-i dau în judecată. A urmat o mulțime de intervenții din partea a tot felul de șefi, până la șeful poliției capitalei, invitîndu-mă să discutăm. Le-am spus că eu nu pierd vremea pe coridoarele lor, că vreau răsouns scris. În final mi-au comunicat că l-au trimis în judecată pe acgent, pentru abuz și neglijență în serviciu; eu spusesem daor "neglijență". După câteva luni am primit decizia instanței de NUP, pe motiv că era spre sfârșitul programului, era obosit și, nota bene, eu nu precizasem că aș fi avut pagube materiale. Cu recurs! Nu am făcut recurs, nu voiam să-l dea afară, am considerat că șuturile pe care le primise de la șefii lui, deranjați de mine, publicitatea din cadrul poliției, fuseseseră suficiente.
Deci, abia după ce câștigați procesul vă puteți îndrepta împotriva agentului. Altfel Țe la discuții".
AndreeaMar03 a scris:
Buna ziua!
In luna martie 2022 am fost oprita de un agent de politie care ma acuza de faptul ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului cu retinerea permisului pe 30 de zile si amenda de 580 lei. I-am spus ca nu am trecut pe rosu, iar acesta a insistat ca am trecut pe rosu, spunandu-mi ca ARE INREGISTRARE VIDEO, pe care insa nu a vrut sa mi-o arate si mi-a spus ca daca vreau sa o vad sa merg in instanta.
Am contestat amenda, iar la dosar nu s-a depus decat inregistrarea video a dialogului meu cu agentul constatator (unde vorbim si despre presupusa inregistrare video a evenimentului rutier).
Cel mai probabil nu exista inregistrarea evenimentului.
Prima instanta nu s-a aratat deloc interesata de dosarul meu si a retinut o multime de aspecte gresite si mi-a respins cererea, iar acum, in Tribunal, la primul termen, judecatorul a facut o adresa catre IPJ pentru a comunica daca exista inregistrarea video. Cel mai probabil se va primi raspuns ca nu exista.
Consider ca minciuna agentului constatator a fost o incercare de intimidare la adresa mea si un mijloc de a incerca sa ma convinga ca as fi gresit, cand eu stiu clar ca nu aveam cum sa trec pe rosu in acea situatie. In acest context vreau sa stiu daca acesta poate fi tras la raspundere de vreo institutie abilitata. Unde ii pot face plangere? Nu cred ca este in regula cand un politist te minte in felul acesta...
Foarte interesant! Din pacate eu nu cred ca voi castiga procesul, nu sunt de specialitate, dar din cate inteleg eu in materie de contraventional degeaba va comunica IPJ ca nu exista inregistrare video, se considera ca agentul a constatat ,,prin propriile simturi" faptul ca as fi trecut pe culoarea rosie.
================more text here===============