avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acțiune in răspundere delictuala in care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acțiune in răspundere delictuala in care intervenientul a decedat. ...

Acțiune in răspundere delictuala in care intervenientul a decedat.
In urmă cu trei ani, tatăl meu a produs un accident rutier din care a rezultat rânirea ușoară a unui pieton. La câteva luni după accident, tatăl meu a decedat din motive de sănătate. Ulterior am aflat ca a fost citat in procesul intentat de persoana vătămată împotrivă asiguratorului RCA, in calitate de intervenient.

Procesul a fost judecat pe fond, iar instanța admite cererea reclamantului (pietonul) de a primi daune morale din partea pârâtului (asiguratorul).

In acest moment, pe site-ul "portal.just.ro" apare următoarea soluționare a apelului făcut de societatea RCA: "Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanție,"

Întrebarea mea este daca in acest moment mai exista riscul ca lucrurile sa se întoarcă împotriva tatălui meu, in condițiile in care el nu mai poate interveni in niciun fel.

Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ... Vasile014 Vasile014 Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu Transcrierea discutiei postate de samy2011 eu am facut un accident asemanator atat ca pietonul nu era pe trecere iar eu nu am incalcat nici o regula de ... (vezi toată discuția)
Despăgubire daune Sebby992 Sebby992 Bună seara, sunt vinovat într-un accident rutier (eu eram la volan) în care persoana din dreapta ce era cu mine în mașină (pasagaerul) este victima, si-a ... (vezi toată discuția)