avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drepturi urmas veteran de razboi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drepturi urmas veteran de razboi

buna seara. as vrea sa ma ajutati cu o informatie. bunica mea e pensionara si este urmasa de veteran de razboi.Are o adeverinta de la Asociatia Veteranilor de Razboi in care se mentioneaza ca beneficiaza de scutirea de impozit pe cladiri, terenuri , etc conform Legii 44/1994. Totusi...bunica mea plateste impozit pe teren, pentru ca primarul comunei unde locuieste i-a spus ca aceasta adeverinta nu valoreaza nimic. Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca?care e procedura?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ralu2008 , utilizator 00:06, 7 Februarie 2010
Sa formuleze o cerere in acest sens la primarie si sa atace in contrencios administrativ raspunsul primarului intrucit legea este claea cu privire la acutire de impozite si taxe locale p[enntru vaduvele de razboi necasatorite
revin din nou cu cateva intrebari....daca persoana in cauza(urmasa de veteran de razboi) are un tractor dar nu il foloseste(e femeie... si are 82 ani) e corect sa plateasca impozit pentru tractor?impozitul pe teren se plateste indiferent de suprafata ?trebuie sa fie intravilan sau extravilan?alta cale de rezolvare a situatiei nu exista decat actionarea in instanta?(avand in vedere varsta inaintata si costurile ridicate..sunt slabe sanse de rezolvare, nu?)ce se poate face?nu am acces la legislatie si nu prea cunosc termenii..sper sa ma fi facut inteleasa....va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)
Drepturi urmasi de veteran de razboi storm1 storm1 Buna ziua! Stie cineva care este legislatia pt urmasii veteranilor de razboi?urmasii lor beneficiaza de drepturi si daca da, care sunt acestea? Multumesc./ (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe teren - veteran de razboi cameliachivereanu cameliachivereanu Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, urmasii veteranilor de razboi, (sotiile), daca platesc impozit pe terenul arabil extravilan sau sunt scutiti de la plata; ... (vezi toată discuția)