avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O persoana de 81 de ani are un depozit bancar pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O persoana de 81 de ani are un depozit bancar pe numele sotului ...

O persoana de 81 de ani are un depozit bancar pe numele sotului , care a decedat in anul 2020. Nu au copii impreuna dar sotul avea copii dintr-o casatorie anterioara. Copii acestuia erau decedati la data decesului tataului lor. Ce drepturi si in ce cuantum au nepotii , in mumar de patru, la acest depozit bancar ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:26, 5 Noiembrie 2022
Buna ziua,
Nepotii vin la succesiune prin reprezentare.
Astfel cotele de mostenire vor fi: sotia supravietuitoare are 1/4 iar restul de 3/4 se imparte in cote egale intre toti copii defunctului. Deci nepotii vor culege, fiecare cota de mostenire care ar fi revenit parintelui defunct daca acesta ar fi trait.

... sper sa fi inteles explicatia, dar pentru o clarificare mai buna ar trebui sa ne spuneti cati copii avea defunctul din afara casatoriei.
Cum dovedeste batrana ca banii ei sunt in contul defunctului si de ce nunerau in contul ei daca sunt ai ei?
Batrana este imputernicita pe contul in care titular era sotul ei.,
Asta nu inseamna nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dumbogdan_16 dumbogdan_16 Bunaziua, am si eu o nelamurire.Trebuie sa ma prezint la o succesiune la care o batrana a decedat fiind sora cu mama mea .Batrana a avut o sora si un ... (vezi toată discuția)