avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Ma lămurește și pe mine cineva în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Ma lămurește și pe mine cineva în privința partajului ...

Bună ziua!
Ma lămurește și pe mine cineva în privința partajului după divorț pentru bunuri ipotecate?
Pe scurt: casa cumpărată cu credit ipotecar, pe 30 de ani, plătiți 3 ani până acum.
Eu mă încadrez singura cu venitul sa plătesc ratele, momentan sunt coplatitor dar pot deveni plătitor.
Cum se împarte?
Ceea ce am plătit până acum împărțit la doi?
Sau e necesar un evaluator, se plătește integral împrumutul iar diferența se împarte la doi?
Îmi e tare neclar. Mulțumesc?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:29, 6 Noiembrie 2022
Imparttiti ceea ce s a achitat pana in prezent (avans+rate). Preluati bunul si creditul cu acordul bancii creditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de credit imobiliar ContSters20423 ContSters20423 Buna ziua Am contractat impreuna cu sotul meu in urma cu 2 ani un credit ipotecar pentru o locuinta, eu fiind coplatitor si acum dorim sa divortam. Sotul este ... (vezi toată discuția)