avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Onorariu de succes
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Onorariu de succes

Buna ziua,

Am o intrebare pentru cine stie.

Exista avocati in Bucuresti care sa lucreze pe baza de comision de succes de la client fara o plata primordiala pentru un due-diligence in cazul unei achizitii de afacere prin parti sociale si apoi daca nu sunt probleme cu firma sa redacteze si contractul final cu clauze specifice domeniului ?

Daca accepta, eu client ce fel de acte ar trebui sa prezint sa accepte conditiile acestea sa nu-mi ceara nimic la inceput dar sa ii platesc eventual dublu fata de normal daca totul iese bine in caz de succes? de preferat firma nou cumparata sa plateasca.

Multumesc enorm anticipat pentru toate raspunsurile Dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:44, 11 Noiembrie 2022
Bună ziua,

Nu există. Ce vreți dvs. le este interzis avocaților:

Art. 130. -
(1) Este interzis avocatului să îşi fixeze onorariile în baza unui pact de quota litis.

(2) Pactul de quota litis este o convenţie încheiată între avocat şi clientul său înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, convenţie care fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare.
[ link extern ] /
Nici nu se pune problema ...Exista onorarii de succes cu un.ponorariu mai mic initial. în cauze complexe., de durata dar apreciate de avocați ca avand șanse mari de câștig revendicări imobile naționalizate sau despăgubiri pt astfel de imobile ,daune materiale morale pt malpraxis accidente auto.Speta dvs este
din pacate pt din categoria 0 interes pt un avocat..Încercați la un stomatolog,mecanic auto sau croitor sa accepte astfel de condiții cu munca pe degeaba și ipotetice câștiguri dacă se potrivesc astrele...
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
daca am inteles bine, utilizatorul vrea ca avocatul sa aiba si activitati de business. eu m-as gandi la un business developer, mai degraba
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat - drept penal Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Am un dosar in care un prieten a fost bătut, 45 zile de îngrijiri medicale fiind minor. Agresorii fiind cu relații au tras de timp și au ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ionut230 ionut230 Credeti ca exista sansa sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte intr-un caz de partaj iar in urma finalizari acestuia sa vand unul dintre terenuri la care sa ... (vezi toată discuția)