avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am facut un imprumut verbal (fara data de restituire) ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am facut un imprumut verbal (fara data de restituire) pe 1 Mai ...

Am facut un imprumut verbal (fara data de restituire) pe 1 Mai 2019 si persoana nu a returnat nici un ban pana acum. Am emailuri cu persoana si transfer bancar.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:53, 6 Noiembrie 2022
Va puteți adresa instantei de judecata cu o cerere privind restituirea împrumutului, folosind probele pe care le aveți.
Este indicat sa contactați un avocat cu care sa demarati procedura deoarece debitorul o sa fie obligat sa va restitituie și cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Multumesc!
luati in calcul si termenul de prescriptie de 3 ani. Daca nu v-ati inteles pt o data de returnare, termenul curge de cand i-ati dat.
va raspunde la vreum mail si va zice cand vi-i da ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Problema este destul de sensibila mai ales ca nu aveți stipulat un termen de restituire...Discutați cu un avocat ce opțiuni aveți puneți la dispoziție actele avute etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriere beegees beegees Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca termenul de prescriere a dreptului de solicitare returnare inprumut banesc intre 2 persoane fizice incepe la data ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice nerestituit, posibilitati recuperare Relya Relya In ianuarie 2016 am imprumutat pe fratele prietenului meu cu suma de 15000euro pentru a si cumpara o casa.Cum eu ma aflam in afara tarii i-am facut un transfer ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat in martie 2022 unui prieten o suma de bani in euro ... hhhvictor hhhvictor Am imprumutat in martie 2022 unui prieten o suma de bani in euro pentru care am facut o hartie cu martori, termenul de restituire fiind 15 martie 2025. ... (vezi toată discuția)