avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce taxa se percepe pemtru infiintarea unei asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce taxa se percepe pemtru infiintarea unei asociatii de propietari? ...

Ce taxa se percepe pemtru infiintarea unei asociatii de propietari?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:27, 8 Noiembrie 2022
Acum depinde daca apelati la o anumita firma sau nu...

Fara firma am inteles ca ar fi taxa de timbru de 20 lei plus cheltuielile materiale ( copii de pe diferite acte cu care se face un dosar si merge la instanta, organul fiscal din localitate...)

Pasii ii gasiti in link-ul de mai jos
[ link extern ] /
sau in Legea 196/2018.
Noua ne cere 1900 lri ptr tot blocul. 9 apartamente. Dar. Fara nicio alta explicatie

Ionut.ion a scris:

Acum depinde daca apelati la o anumita firma sau nu...

Fara firma am inteles ca ar fi taxa de timbru de 20 lei plus cheltuielile materiale ( copii de pe diferite acte cu care se face un dosar si merge la instanta, organul fiscal din localitate...)

Pasii ii gasiti in link-ul de mai jos
[ link extern ] /
sau in Legea 196/2018.

Am citit prima postare a dvs...

Daca nu cereti explicatii, factura pe banii platiti si acceptati... noi nu avem cum sa va ajutam

Plus ca nu are treaba dezvoltatorul cu asociatia dvs. ( asta daca nu mai are in proprietate si alte spatii in acel bloc/ansamblu rezidential).

Contactati un avocat care sa va ajute in constituirea asociatiei, asta daca nu va descurcati singuri, poate va costa mai putin de 1900 lei
Taxa la judecatorie este de 20 lei
In cazul dv exista posibilitatea sa se solicite acea suma care in fapt reprezinta contravaloare efort depus de persoana care a redactat,a desfasurat demersurile de depunere documentatie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am apelat la un avocat...am dat 1500 lei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! suntem locatari (9 apartamente) intr un bloc nou. ... Dini1979 Dini1979 Buna ziua ! Suntem locatari (9 apartamente) intr un bloc nou. Dezvoltatorul ne cere bani pentru a infiinta asociatie de propietari (respectiv 210 roni de ... (vezi toată discuția)
Cost intretinere apartament cf contract de management michaeljohnston michaeljohnston buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o problema legata de intretinerea unui apartament nou? am contract de management cu o firma dar costul intretineii ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)