avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare semnare contract vanzare-cumparare prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare semnare contract vanzare-cumparare prin instanta

Cerere de notificare semnare contract vanzare-cumparare prin instanta.
Buna ziua,
In 25 Martie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere + loc de parcare.
Apartamentul trebuia sa fie gata in decembrie 2021 cnf.promisiunii bilaterale.
De atunci am mai semnat 4 contracte aditionale, ultimul a expirat pe 20.10.2022, iar dezvoltatorul nu doreste sa finalizam vanzarea pe motiv ca mai doreste bani de la mine in plus decat ce este scris in contract.
De mentionat ca in contract nu exista nicio clauza care spune ca s-ar putea modifica pretul in functie de scumpiri materiale, etc.
Doresc sa-i trimit notificare de semnare contract prin instanta. Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere si care ar fi pasii.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 17:36, 8 Noiembrie 2022
Ați plătit un avans?
Da, 40% din suma
Buna ziua,

Pentru solutionarea situatie dumneavoastra se formuleaza o actiune in instanta prin care se solicita pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract. Nu exista un model de cerere si nu se transmite notificare se semnare a contractului prin instanta (notificare care nu se regaseste sub aceasta denumire in legislatie).

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Buna ziua!

Dacă doriți, ii puteți transmite o notificare pentru a-i solicita încheierea contractului de vânzare într-un anumit termen și sa mai așteptați acel termen pentru a vedea dacă este de acord.
În caz contrar, va adresați instanței de judecata.
Nu exista un model anume, întrucât fiecare situație are particularitățile sale, iar fiecare contract este diferit.

Cel mai bine luați legătură cu un avocat, căruia sa ii arăți și toate actele încheiate cu acest dezvoltator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - hotarare judecătorească pentru o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare edanes_ro edanes_ro Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema: doresc sa actionez in judecata (dreptul comun) pentru ca instanta sa emita o hotarare ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament - intarziere intabulare/ apartamentizare Clau SB Clau SB Buna ziua, Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament intr-un imobil nou (in constructie). Am platit deja avansul de 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cu 2 ani in urma am facut o rezervare pentru un apartament ... andrasrf andrasrf Buna ziua, Cu 2 ani in urma am facut o rezervare pentru un aparament la pretul X, prin intermediul unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare incheiata ... (vezi toată discuția)