avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Zilele trecute am facut comanda online de o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Zilele trecute am facut comanda online de o saltea ...

Buna ziua,
Zilele trecute am facut comanda online de o saltea de pat de la un comerciant de mobila. Totul a fost ok pana in momentul in care am primit produsul, care din pacate are un miros destul de intepator de ceva chimic, euunul nu o pot folosi. Produsul nu a fost folosic nici macar o clipa, am contactat si vanzatorul si mi-a spus ca este de acord cu returul dar trebuie sa platesc 100 de lei pentru transport. I-am explicat ca legal este obligat sa imi asigure transportul gratuit conform legii nr. 353 din 27 decembrie 2018. In cazul de fata sunt eu cumva intr-o eroare sau are dreptate vanzatorul?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:49, 9 Noiembrie 2022
Buna ziua.Multi comercianti practica aceasta politica de a nu plati returul produsului,nu este ilegal.De regula,scrie pe site acest lucru.Si eu am platit returul unor produse de imbracaminte care nu mi s-au potrivit.
nu stiu ce lege invocati dvs, dar aici e vorba de aplicarea OUG 34/ 2014 privind contractele la distanta. unde scrie ca daca va retrageti din contract (va razganditi) si marfurile nu pot fi trimise prin posta, furnizorul este indreptatit sa va ceara sa platiti transportul.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cumparare altex - cost retur Buna ziua, Sapt trecuta am cumparat un laptop de pe altex. M-am razgandit si am decis sa il returnez. Am completat un proces verbal de predare-primire si ... (vezi toată discuția)
Drept retur 14 zile lorandreea lorandreea Buna ziua, se poate sa ma ajutati cu o informatie de specialitate in situatia urmatoare? Am cumparat o saltea de pe un site, pe care am desigilat-o cand am ... (vezi toată discuția)
Produse contrafacute partener emag nikitau nikitau Bună, Recent am comandat de pe emag (de la unul dintre partenerii lor terțe părți) un ghiozdan. După ce am primit produs am constat ca el este ... (vezi toată discuția)