Ma poate lamuri cineva bazat pe lege si nu pe auzite daca cererile accesorii unui capăt de cerere principal se timbreaza? De ex: cererea de plata a cheltuielilor de judecată este cerere accesorie - Adică decurge din cererea principală, daca este admisă - si nu se taxează. In OG 80/2013 Nu am gasit niciun art referitor la timbrarea cererilor accesorii.
Multumesc pt raspuns, dna avocat. Am dat doar un exemplu cu cheltuielile de judecată ca cerere accesorie in acelasi dosar, ca fiind o cerere subsecventa capatului principal. In fapt este vorba de timbrarea cererilor accesorii cand acestea sunt in strânsă si directă legătură cu cererea principală. Am cerut anularea unei Adunări generale a asociatiei de proprietari ca si cerere principală, iar pe cale de consecinta, ca cereri accesorii, anularea tuturor hotărârilor luate in acea sedinta. (Nu este logic ca anularea unei ședințe sa atraga dupa sine si nulitatea hotărârilor luate în acea sedinta?) Adica daca cer doar anularea AG si se admite, hotărârile raman valabile??? In aceasta speță, cererile accesorii (anularea hotararilor) trebuie si ele timbrate separat, adica fiecare hotărâre pe care o doresc anulată? In al 2lea rand: o hotărâre luată într-o AG are caracter de act juridic? (Nu prea vad ca îndeplinește condițiile legii pt a fi considerată act juridic). Care este actul care se incheie si intre cine si cine se incheie? Ca si comparatie: daca intr-o sedinta cu părinții la scoala se iau niste hotărâri, acestea sunt acte juridice?