avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe scurt problema este urmatoarea: trebuie sa se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe scurt problema este urmatoarea: trebuie sa se dezbata succesiunea ...

Pe scurt problema este urmatoarea: trebuie sa se dezbata succesiunea dupa tata (decedat de 1 an) pentru cota parte de 1/2 dintr-un bun comun cu mama. Apartament dobandit de soti in timpul casatoriei. Mostenitori legali: mama, sora si fratele (fratele este decedat de 3 ani) . Mostenitorii fratelui decedat:doi copii si o sotie (nu s-a dezbatut succesiunea lui datorita unor datorii inca active pe care le are defunctul, si de asemenea mentiune:sotia a acceptat succesiune printr-o declaratie in termen, dar fara a continua procedura succesorala). Cum se procedeaza in aceasta situatie. Cum se dezbate succesiunea dupa tata?
Cel mai recent răspuns: sandu alina roxana , utilizator 11:13, 14 Noiembrie 2022
Cota de 1/2 a tatalui va fi mostenita de
- mama 2/8
- sora 3/8
- copiii fratelui 3/8 (adica 3/16 fiecare)
Va mulțumesc

raluk0207 a scris:

Cota de 1/2 a tatalui va fi mostenita de
- mama 2/8
- sora 3/8
- copiii fratelui 3/8 (adica 3/16 fiecare)

Desigur ca aceste cote se pot modifica, dupa cum nepotii au sau nu pretentii la succesiunea bunicului.
Va mulțumesc

raluk0207 a scris:

Desigur ca aceste cote se pot modifica, dupa cum nepotii au sau nu pretentii la succesiunea bunicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire dupa bunic si tata etepisi etepisi BUNA DIMINEATA.NU DE MULT AM INTRAT [PE FORUM SI AM PUS 2INTREBARI,DAR NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS. IN URMA CU 3 ANI TATA A DECEDAT.MAMA A DEZBATUT ... (vezi toată discuția)